A magyarországi német cégek ilyen nagy arányban még soha nem tervezték beruházásaik növelését
2017.11.03
A magyarországi német vállalatok ilyen nagy arányban még soha nem tervezték beruházásaik növelését, újabb magyar emberek felvételét - jelentette ki pénteken az MTI-nek telefonon nyilatkozva a bulgáriai látogatáson tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

"Az elmúlt 12 évben most a legmagasabb azon német vállalatok aránya, amelyek elégedettek a környezettel, arányuk nagyjából kétharmad körül van."A miniszter arra reagált, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a minap jelentette meg honlapján legfrissebb villámfelmérését a magyarországi német vállalatok üzleti helyzetéről.A magyar nemzetgazdaság szempontjából mindig nagyon fontos volt a német vállalatok beruházási kedve, elégedettsége a magyarországi környezettel, hiszen Magyarországon több mint hatezer ilyen vállalat működik, amelyek összesen több mint 300 ezer embert foglalkoztatnak - mondta Szijjártó Péter. Így a külföldi országok közül Németország van a legnagyobb hatással a magyar nemzetgazdaság teljesítményére - állapította meg. Most a német vállalatok több mint fele tervezi beruházásai növelését, kétharmaduk pedig létszámbővítést helyezett kilátásba."Ez azt jelenti, hogy újabb magyar emberek kapnak munkát, újabb magyar családoknak lesz biztos a megélhetése, újabb magyar vállalatok fognak megerősödni, és jelentősen nő majd a magyar kivitel is, hiszen a magyar exportnak körülbelül 27 százaléka Németországba irányul, és a külső tényezők - úgymint a beruházások és az export - alapvető hatással vannak a magyar gazdaság növekedésére" - mondta Szijártó Péter.Az elmúlt 12 évben most a legmagasabb azon német vállalatok aránya, amelyek elégedettek a környezettel, arányuk nagyjából kétharmad körül van. Ebből le lehet vonni azt a következtetést, hogy "a német-magyar gazdasági együttműködés egy sikertörténet, alátámasztja a magyar gazdasági növekedési pálya fenntarthatóságát, és a magyar munkahelyek számának növekedését" - tette hozzá a miniszter.(MTI - fidesz.hu)