Hosszú távra terveznek a hazánkban működő külföldi vállalatok
2017.11.03
A kormány arra törekszik, hogy a piacon jól teljesítő, innovatív és fejlődésre kész vállalatok számára kedvező üzleti környezetet teremtsen – hangsúlyozta Varga Mihály a Jabil Circuit Magyarország Kft. kezdeményezésére az Infogroup Kft. beruházásaként épülő logisztikai csarnok alapkőletételén Tiszaújvárosban.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az új központ Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Tiszaújváros számára is nagy jelentőséggel bír.Fotó: NGM"A bizalom erősödése megmutatkozik a beszállítói együttműködés alakulásában."A ma kezdődő beruházás is jelzi a hazánkban működő nagyvállalatok Magyarország melletti hosszú távú elköteleződését – jelentette ki Varga Mihály.A bizalom erősödése megmutatkozik a beszállítói együttműködés alakulásában, a szakképzés fejlődéséért végzett közös munkában és a vállalatok jövőre vonatkozó terveiben is – utalt a szakminiszter a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara legfrissebb konjunktúra-felmérésének eredményeire. A kutatás szerint a megkérdezett mintegy 100 vállalat több mint kétharmada jónak tekinti saját üzleti helyzetét, ami 2005 óta a legjobb érték.Az Amerikai Egyesült Államokban alapított Jabil vállalatcsoporthoz tartozó tiszaújvárosi cég a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. A ma bejelentett 3,5 milliárd forintos beruházás révén az Infogroup Kft. beruházásaként egy közel 20 ezer négyzetméteres raktárbázist alakítanak ki. A fejlesztés jövő nyárra készül el.(fidesz.hu)