Orbán Viktor lerótta tiszteletét Luther Márton sírjánál
2017.11.06
Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután lerótta tiszteletét Luther Márton sírhelyénél, a wittenbergi vártemplomban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Orbán Viktort Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke fogadta a reformáció bölcsőjeként számon tartott németországi városban, majd együtt megtekintették a Luther Házat, valamint a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett "Luther! 95 kincs-95 ember" című kiállítást. A két kormányfő négyszemközti megbeszélést is folytatott egymással - közölte Havasi Bertalan.Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j2) és Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke (elöl, j), valamint a magyar kormányzati delegáció Luther Márton tevékenységéről tartott előadást hallgat a wittenbergi városi templomban. Elmondta: a Wittenbergbe utazott magyar kormányzati delegáció tagja Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter valamint Kósa Lajos tárca nélküli miniszter.(MTI - fidesz.hu)