A növekvő bizalom serkenti a befektetéseket
2017.11.09
Magyarországon rekordösszegű beruházási teljesítményt mértek az év első felében, és minden esély megvan arra, hogy ez a tendencia a következő években is folytatódik – jelentette ki Varga Mihály.

"A felmérésben résztvevő vállalatok több mint fele jelezte, hogy növelni tervezi beruházásait a következő 12 hónapban, több mint 60 százalékuk pedig létszámbővítését tervez."A nemzetközi nagyvállalatoknak befektetési helyszínek kiválasztásában segítséget nyújtó Site Selectors Guild elnevezésű amerikai szervezet delegációjával folytatott megbeszélésén a nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett rá, az első hat hónapban több mint 2500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, amely 25 százalék feletti növekedést jelent egyetlen év alatt.A megbeszélésen a tárcavezető a kedvező gazdasági kilátások, így a 4 százalék felett várható gazdasági növekedés, a csökkenő államadósság és az adócsökkentések mellett utalt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara nemrégiben közzétett felmérésére is, amely szerint tovább javult a magyarországi német vállalatok üzleti optimizmusa, jelenleg kitűnőnek értékelik gazdasági helyzetüket.A felmérésben résztvevő vállalatok több mint fele jelezte, hogy növelni tervezi beruházásait a következő 12 hónapban, több mint 60 százalékuk pedig létszámbővítését tervez – a DUIHK eddigi felméréseiben soha nem mért még ilyen magas értéket ebben a két kérdésben – tette hozzá Varga Mihály.(fidesz.hu)