Újabb beruházások érkezhetnek Magyarországra a Távol-Keletről
2017.11.09
Újabb beruházások érkezhetnek Magyarországra a Távol-Keletről - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

"Magyarország egyszámjegyű társasági adót, csökkenő munkáltatói járulékokat, javuló üzleti környezetet és uniós átlag feletti gazdasági növekedést kínál a befektetőknek."A közlemény idézi Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, aki - miután hivatalában fogadta Hongkong kormányzati kapcsolatokért felelős miniszterhelyettesét - kijelentette: Magyarország kiemelten vonzó célpont a befektetők számára, ebben pedig az uniós összevetésben legalacsonyabb, 9 százalékra csökkentett társasági adó mellett a biztonságnak is nagy szerepe van. A szaktárca tájékoztatása szerint Varga Mihály a megbeszéléseken kiemelte: Magyarország egyszámjegyű társasági adót, csökkenő munkáltatói járulékokat, javuló üzleti környezetet és uniós átlag feletti gazdasági növekedést kínál a befektetőknek.A NGM közleményében kiemelte: a Csiu Hung hongkongi miniszterhelyettessel folytatott megbeszélésen a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat értékelve Varga Mihály elmondta: a közép-kelet-európai térségben Magyarország Hongkong legjelentősebb partnere, tavaly a teljes áruforgalom 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest.A Magyarországon végrehajtott hongkongi működőtőke-befektetések értéke meghaladja a félmilliárd dollárt, amely 53 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez viszonyítva. A felek példaként említették az 1500 főt foglalkoztató, autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó hongkongi Johnson Electric Hungary Kft. sikeres magyarországi működését és a vállalattal megkötött stratégiai együttműködési megállapodást, valamint a két ország között meglévő felsőoktatási és turisztikai együttműködést - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.(fidesz.hu)