Az LMP számos, családokat segítő intézkedést nem szavazott meg
2017.11.10
A Fidesz-frakció reagálása az LMP által az egyszülős családok helyzetének javítása érdekében kezdeményezett ötpárti egyeztetésre

Az az LMP beszél most, amely a többi ellenzéki párttal együtt számos, családokat segítő intézkedést nem szavazott meg. Az egyszülős családok sem számíthatnak az ellenzékre. Az LMP kezdeményezése épp ezért hiteltelen, és a Fidesz-frakció nem vesz részt az ötpárti egyeztetésen. A szakpolitikai javaslatok megvitatására az Országgyűlés illetékes bizottságát tartjuk a legalkalmasabb fórumnak."sorra születnek a családokat, köztük az egyszülős családokat is segítő intézkedések."Az LMP az ötpárti tárgyalásra szóló meghívásában azt a valótlan állítást fogalmazta meg, hogy az elmúlt hét év során az egyszülős családoknak érdemi segítség nem jutott. Ezzel szemben a valóság az, hogy sorra születnek a családokat, köztük az egyszülős családokat is segítő intézkedések.A családi adórendszer bevezetése az egyszülős családoknál is több pénzt hagy, az ingyenes gyermekétkeztetés és az ingyenes tankönyv kiterjesztése, az otthonteremtési program több tízezer egyszülős családnak is segítséget nyújt.A mostani nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés közel 70 ezer árvaellátásban részesülő egyszülős családnak, valamint a megözvegyült szülőknek nyújt segítséget. A kormány intézkedéseinek köszönhetően az egyedülálló dolgozó szülők gyermekeit előnyben kell részesíteni a bölcsődei és mini bölcsődei felvétel során, emellett a Munka Törvénykönyve is számos helyen kedvezményt biztosít számukra. Az egyszülős családoknak az emelt összegű családi pótlék mellett, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jogosultságánál és a gyermekápolási táppénznél is megkülönböztetett figyelem jár. Idén először egyszülős családokban élő gyermekek számára Erzsébet-táborokat hirdettünk és a kormány segítségével hamarosan megnyílhat az ország első Egyszülős Központja. Januártól tovább emelkedik a kétgyermekes családoknak járó családi kedvezmény mértéke, az egyszülősöknél is havonta 35 ezer forint lesz.(fidesz.hu)