A magyar gazdaság sokkal eredményesebb, mint 2010 előtt
2017.11.12
A mai magyar gazdasági helyzet sokkal eredményesebb, mint 2010 előtt - mondta Varga Mihály a Fidesz kongresszusán.

"Csődben lévő országból (...) régiónk egyik dinamikusan növekvő gazdasága lettünk"Azzal kapcsolatban, hogy a Fitch Ratings pénteken pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását, a tárcavezető azt mondta: a kormányzat célja "a ránk hagyott adósságlavina" megállítása, a stabilitás és a kockázatcsökkentés.Az eredmények közül kiemelte: csökken az államadósság, nyugdíjprémiumot fizetnek a nyugdíjasoknak, Európában a legalacsonyabb a társasági adó kulcsa, egykulcsos a személyi jövedelemadó, családi otthonteremtési kedvezményt vezettek be, és kivezették a devizahiteleket. "Csődben lévő országból régiónk egyik dinamikusan növekvő gazdasága lettünk" - összegzett Varga Mihály. Balog Zoltán  a "lelki ügyek" között említette a Határtalanul! programot, a fiatal házasoknak járó havi plusz 5 ezer forintot, a babakötvényt, a széles körben ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyvet, a hit- és etikaoktatást, templomok építését és felújítását, valamint az üldözött keresztények megsegítését.""Akkor nevezhetjük majd igazán sikeresnek a kormányzást, ha mindaz, amit a gazdaság, az oktatás, a szociális élet, a sport, a családpolitika területén teszünk, az lelki, szellemi gyarapodás lesz"Azt is ide sorolta, hogy ma 2500-zal több gyógypedagógus dolgozik az iskolákban, mint 2010-ben, továbbá azt is, hogy kétszer annyi cigány fiatal tanul egyetemen, mint három évvel ezelőtt."Akkor nevezhetjük majd igazán sikeresnek a kormányzást, ha mindaz, amit a gazdaság, az oktatás, a szociális élet, a sport, a családpolitika területén teszünk, az lelki, szellemi gyarapodás lesz" - fogalmazott Balog Zoltán.Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a közelmúltbeli agrárkamarai választásokra kitérve úgy értékelt: 40 ezren tettek hitet szavazatukkal a gazdákat segítő vidékpolitika mellett.A magyar mezőgazdaság folyamatosan növelte termelését, másfélszeresére nőtt a kibocsátása, 25 százalékkal emelkedett a foglalkoztatottak száma az ágazatban - sorolta az elmúlt évek eredményeit.A magyar gazdaság növekedése az agrárium nélkül elképzelhetetlen - jelentette ki a tárcavezető.Azt is kiemelte Fazekas Sándor, hogy a kormány megvédte a magyar földet, a gazdákat pedig a Földet a gazdáknak! programmal segítette, így 30 ezer gazda tudott földet vásárolni.A cél, hogy a családi gazdaságok aránya elérje a 80 százalékot, és csak a fennmaradó 20 százalék legyen nagybirtok - közölte.A szerinte gazdaellenes ellenzékről azt mondta: "egy modernkori kuláküldözésnek is lehetünk a tanúi az Országgyűlésben, amikor kiváló gazdálkodókat becsmérelnek, oligarcháznak". Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) zalaegerszegi polgármester azt mondta, a baloldali kormányok idején az önkormányzatok helyzete drasztikusan romlott, a polgári kormány azonban átvállalta az adósságukat. Köszönetet mondott a Modern városok program elindításáért, megjegyezve ugyanakkor, hogy "van, aki ebbe is beleköt".Boldog István országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy 2010-ben új időszámítás kezdődött a kistelepülések életében is, fejlődnek, de még rengeteg a feladat, például további tornatermeket, tanuszodákat kell építeni. Ezért szerinte a választás egyik tétje a vidék továbbépítése.Illés Boglárka, az Emmi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára azt mondta: feladatának érzi, hogy elérje, a generációk figyelmet fordítsanak egymásra. Kiemelte: a kormány abban segíti a fiatalokat, hogy megtalálják helyüket, önmagukért, családjukért, a közösségért és a nemzetért felelősséget vállaló, a jövőjükben bizakodó felnőttek legyenek.Böröcz László, a Fidelitas elnöke hangsúlyozta, a Kárpát-medence legerősebb politikai ifjúsági szervezeteként, jövőre is ott lesz a Fidelitas a kampányban, a nemzeti tábor soraiban. Hit, és helytállás, önképzés és alázat, Kárpád-medence és Európa. Ez a Fidelitas mai ereje - mondta a szervezet elnöke.Nemzedékünknek és a nálunk fiatalabbaknak is el kell mondanunk, hogy 2010 utáni időszaknak köszönhetően a magyar fiatalok egy olyan lehetőség kapujában állnak, ami ritkán adatott meg az elmúlt évszázadban. Ma egy biztonságos, stabil, növekvő gazdaságú Magyarországon élhetünk - fogalmazott Böröcz László.A Fidelitas felelőssége, hogy olyan közösséget építsen, amely hazájukat szerető, hazájukért tenni akaró, utánpótlást képes biztosítani, a Fidesz és a nemzet számára - szögezte le a Fidelitas elnöke.(fidesz.hu-MTI)