Gulyás: Magyarország ma biztonságos és stabil
2017.11.12
Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország ma biztonságos, stabil és fejlődő sziget egy válságokkal teli világban – jelentette ki Gulyás Gergely a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán.

A Fidesz frakcióvezetője beszéde elején kitért az ellenzék helyzetére. Elmondta, a Jobbik aktuális legnagyobb sikere, hogy Havas Henrik könyvet ír Vona Gáborról. A baloldali pártok és pártocskák helyzetéről most nem szeretnék semmi rosszat mondani, így tartom helyesnek viszonozni azt, hogy mára ők jobban utálják egymást, mint bennünket – jegyezte meg Gulyás Gergely. "a migrációs válság megmutatta, hogy Magyarország ma Európa lelkiismerete."Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzék gyengesége nem az erőnket, hanem a felelősségünket növeli, felelősségünket az országgal és egymással szemben.A párton belüli hierarchia fontos, egy választási kampányban kulcsfontosságú, de ahhoz, hogy politikai közösségünk erős maradjon, egymás között mindig kérni és soha nem követelni, legvégső esetben utasítani, de soha nem parancsolni – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.Aláhúzta, a választópolgárok meggyőzésére pedig a legjobb eszköz, ha alázattal és megértéssel beszélünk közös eredményeinkről. Négy százalékos gazdasági növekedés hosszú távon és hasonló kilátásokkal, az elmúlt 35 év legalacsonyabb inflációja, 4 százalékos munkanélküliség, alacsony forintkamatok, kiegyensúlyozott költségvetés, csökkenő államadósság, és ma 740 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon, mint 2010-ben – sorolta az eredményeket.Fotó: fidesz.huMindezekkel együtt is mindig tartsuk szem előtt, a több évtizedes konzervatív korszak esélyét az növeli leginkább, ha még azok is otthon érzik magukat Magyarországon, akik nem bennünket támogatnak – jelentette ki a kormánypárti képviselő.A frakcióvezető elmondta, a kormány családpolitikája sokat javított a helyzeten, de hazánkban még mindig többen halnak meg, mint amennyien születnek. Viszont tavaly sikerült először eljutni oda, hogy több magyar jött be, illetve vissza Magyarországra, mint amennyien külföldre mentek – tette hozzá. A mi kötelességünk, küldetésünk, missziónk, megbízatásunk és hivatásunk, hogy olyan magyar hazát teremtsünk, amely minden magyart hazavár és ahová minden magyar lélek örömmel térhet haza – húzta alá.Gulyás Gergely leszögezte, a migrációs válság megmutatta, hogy Magyarország ma Európa lelkiismerete. Elmondta, minden Brüsszellel szembeni kritikánk ellenére az európai uniós tagságot a legnagyobb arányban Európában éppen mi, magyarok támogatjuk. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, minden együttműködés azonban akkor lehet sikeres, hogy ha egyetértésen alapul, hogy ha egyetértés áll mögötte.Hozzátette: ma a nemzeti önazonosságtudatról, Európa hagyományos keresztény értékeiről, a bevándorlásról, az integráció esélyeiről nem hozható létre egyetértés, mert Közép-Európa országai még megőrizték azt, amit Nyugat-Európa államai és politikai elitje már régen feladott. Ezért azt kérjük nyugat-európai barátainktól, hogy ahol nem értünk egyet, ott éppen az általuk sokat hangoztatott tolerancia jegyében legyenek velünk szemben toleránsak, ahogyan mi is azok vagyunk az ő általuk tévesnek tartott irányváltásaikkal kapcsolatosan – jegyezte meg.Mi büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország ma biztonságos, stabil és fejlődő sziget egy válságokkal teli világban. Ahhoz, hogy ezt megőrizzük, egy út áll előttünk, magabiztos győzelem tavasszal; példa nélkül állóan harmadszor, megszakítás nélkül – tette hozzá.Felhívta a figyelmet arra, hogy 1990 óta soha senkinek nem adatott meg, hogy egymást követően harmadszor is kormányt alakíthasson, de megítélése szerint a Fidesz ezt kiérdemelte. Ezért nincs más hátra, mint előre – zárta beszédét Gulyás Gergely.(fidesz.hu)