A migránspárti javaslatok egyre magasabb szintű támogatást kapnak Brüsszelben
2017.11.16
A nemzeti konzultáció pont időben zajlik, hiszen napról napra a megvalósulás szintjére érkeznek azok a javaslatok, amiket Soros György a Soros-tervben leírt – húzta alá Hidvéghi Balázs.

Színvallásra kényszerítettük az európai parlamenti képviselőket a bevándorlás kérdésében – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: beigazolódott, hogy mekkora befolyása van Soros Györgynek a brüsszeli döntéshozásra, az Európai Parlamentre.„Szégyen, hogy a magyar baloldal képviselői, többek között Niedermüller Péter (DK), Molnár Csaba (DK), Szanyi Tibor (MSZP) és Jávor Benedek (Párbeszéd), mind megszavazták ezt a veszélyes bevándorláspárti javaslatot.”Kifejtette: ma délben Soros szövetségesei a Soros-terv több pontját megszavazták az EP-ben, ebből is látszik, hogy a migránspárti javaslatok egyre magasabb szintre kerülnek és egyre magasabb szintű támogatást kapnak Brüsszelben.Az EP ma a dublini szabályozás tervezetéről szavazott, „ami egy rendkívül veszélyes bevándorláspárti javaslat” – közölte. A javaslat rendelkezik a migránsok kötelező szétosztásáról, ami automatikus és felső korlát nélküli lenne, a Soros-féle civil szervezetek aktív bevonásáról a bevándorlás szervezésébe és végrehajtásába, a szétosztást el nem fogadó országok megbüntetéséről politikai és pénzügyi eszközökkel, a családegyesítések felgyorsításáról – tájékoztatott Hidvéghi Balázs. Egyúttal kiemelte: a szétosztás a javaslat szerint még az előtt megtörténne, hogy megbizonyosodnának arról, jelent-e biztonsági kockázatot a letelepítendő migráns.Tovább csökkentenék a nemzeti hatásköröket és egy központi, brüsszeli hatósághoz telepítenék a döntésjogokat a bevándoroltatással kapcsolatban – húzta alá a kommunikációs igazgató. Ezek a javaslatok egytől egyig szerepelnek a Soros-tervben, erről szavazott ma az EP pozitívan – hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus.Fotó: fidesz.huHidvéghi Balázs ugyanakkor emlékeztetett, Soros György néhány napja járt a javaslat előterjesztőjénél, Cecilia Vikströmnél, aki egyébként az egyik leghangosabb bevándorláspárti képviselő Brüsszelben.A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint beszédes tény, hogy eredetileg nem is akartak szavazni a javaslatról, azt akarták elérni, hogy a bizottsági szinten megszavazott szöveg váljon automatikusan az EP mandátumává. Végül – többek között a Fidesz-KDNP-s EP-képviselők - aláírásával elértük, hogy a plénum elé vigyék ezt a szöveget és nyílt szavazásra kerüljön sor – fűzte hozzá.„Szégyen, hogy a magyar baloldal képviselői, többek között Niedermüller Péter (DK), Molnár Csaba (DK), Szanyi Tibor (MSZP) és Jávor Benedek (Párbeszéd), mind megszavazták ezt a veszélyes bevándorláspárti javaslatot” – fogalmazott, megjegyezve, hogy a Fidesz-KDNP-s képviselők természetesen nemmel szavaztak a szövegre. A mai szavazással ez a tartalom vált az EP hivatalos álláspontjává a bevándorlás kérdésében – mutatott rá.A nemzeti konzultáció pont időben zajlik, hiszen napról napra a megvalósulás szintjére érkeznek azok a javaslatok, amiket Soros György a Soros-tervben leírt – húzta alá. Ezzel szemben a kormánypártok véleménye az, hogy minél többen mondjuk el a véleményünket ezekről a veszélyes tervekről, hogy közösen tudjuk megvédeni Magyarországot.(fidesz.hu)