2017.11.16
Magyarország határainak védelme egyben Európa külső határának védelmét is jelenti - jelentette ki Magyar Levente Kőszegen, csütörtökön.

A nemzeti konzultációs fórumon a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, Kőszeg térségében, Vas megyében különösen látványosak azok a gazdasági eredmények, amiket az elmúlt hét évben az ország lakosságának a jóvoltából elértünk. Hozzátette, a munkanélküliség gyakorlatilag megszűnt, nőnek a reálbérek."Soros György a tehetségét, pénzét nem az ország gyarapítására és erősítésére, hanem a nemzet gyengítésére használja"Sok olyan eredményt tudunk elmondani az elmúlt időszakból, amiket meg kell védenünk - hangsúlyozta Magyar Levente.Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Soros György a tehetségét, pénzét nem az ország gyarapítására és erősítésére, hanem a nemzet gyengítésére használja.Rendkívüli erőforrásokkal dolgozik, mind politikai, mind gazdasági szövetségesei vannak - tette hozzá.Magyar Levente kiemelte, Magyarország ma a legeurópaibb ország a tekintetben, hogy mi védjük, azokat az eredendően európai értékeket, amelyekre az Európai Unió alapítói helyezték a hangsúlyt.Fotó: fidesz.huPéldaként említette, azokat a politikusokat, akik az ’50-es években kijelentették, hogy Európa vagy keresztény lesz vagy nem lesz. Ma Magyarország a keresztény Európa és a biztonság legfőbb védelmezője. Nincs még egy olyan ország, amely annyit költött volna Európa védelmére, mint hazánk - hangsúlyozta Magyar Levente.Kitért arra is, hogy a nemzeti konzultáció keretében - a kérdőív kitöltésével - lehet támogatni a kormány álláspontját a Brüsszellel folytatott vitában. Elmondta: eddig már 1,3 millióan küldték vissza a kérdőívet.Az államtitkár azt mondta, véleménye szerint jelenleg egyedül a Fidesz képvisel olyan álláspontot, amely képes megvédeni az országot az illegális migrációtól. Ha azok kerülnének kormányra, akik megengednék a betelepítést, veszélybe kerülnének az elmúlt hét év során elért eredmények is - tette hozzá.Ágh Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a fórumon azt emelte ki: Magyarország olyan Európai Uniónak akart a tagja lenni, ahol a külső határok zárva vannak, a belső határok pedig nyitva állnak az uniós polgárok előtt.A külső határokat azonban Magyarországon kívül "alig védik", a belső határokat pedig baj esetén visszaállíthatják - mondta.(fidesz.hu, MTI)