Magyarország szervezi a legtöbb programot a szakképzés európai hetén
2017.11.17
Hagyományosan Magyarország akkreditáltatja az Európai Bizottságnál a legtöbb programot az Európai Szakképzési Hétre - tájékoztatta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

Az államtitkár közölte: a szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg a szakképzés ismertebbé, vonzóbbá tétele céljából. A résztvevők Európa számos pontján egyszerre, egy időben ismerkedhetnek meg a különböző szakmákkal és szakképzési lehetőségekkel, a szakképzés innovatív oktatási gyakorlataival, valamint a duális képzés sajátosságaival. Sok szó esik a munkahelyi tanulási lehetőségekről, a vállalatok és az oktatás közötti együttműködésekről, továbbá számos jó gyakorlatot ismerhetnek meg a résztvevő diákok, szülők, cégek és szakemberek. Tavaly a programban részt vevő 49 ország 855 meghirdetett programjának több mint 30 százaléka magyarországi esemény volt - emelte ki Cseresnyés Péter. Jelenleg több mint 270 hazai akkreditált program leírását találják meg az érdeklődők a www.szakkepzesihet.hu oldalon, mindezt országszerte több mint 160 helyszínen. Az Európai Szakképzési Hét programjai minden évben szeptembertől decemberig tartanak, az eseménysorozat kiemelt időszaka a november 20-ai hét - közölte az államtitkár.(MTI - fidesz.hu)