Orbán Viktor az Európa Tanács főtitkárával tárgyalt Göteborgban
2017.11.17
Az ukrán oktatási törvényről, valamint az Európa Tanács (ET) napirendjén szereplő aktuális ügyekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Thornbjorn Jagland, az ET főtitkára pénteken reggel a svédországi Göteborgban - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI tudósítójának Göteborgban.

Az EU szociális csúcstalálkozójára a városba érkezett magyar miniszterelnök és a főtitkár megbeszélésének kiemelt témája volt a kisebbségi jogokat jelentősen megnyirbáló új ukrán oktatási törvény, amely Magyarország és több más szomszédos állam értékelése szerint is teljesen szembemegy Ukrajna európai integrációs törekvéseivel.Orbán Viktor miniszterelnök (j2) munkareggelije Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával (b2) Göteborgban (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs)Elhangzott: Európában alapelv, hogy a már elért, kivívott kisebbségi jogokból visszavenni nem lehet, ezt érvényesíteni kell ebben az esetben és minden hasonló ügyben is.(MTI - fidesz.hu)