Mindenkinek van vesztenivalója
2017.11.20
A tét rövid távon az, hogy meg tudjuk-e tartani eredményeinket, közép és hosszú távon pedig az, hogy meg tudjuk-e tartani az országunkat annak ami, Magyarországnak – fogalmazott Kövér László a nemzeti konzultáció óbudai fórumán.

Kövér László Házelnök előadást tartott a Védjük meg Magyarországot! címmel indított országjárás-sorozat budapesti, III. kerületi állomásán. A Rozmaring rendezvénysátort zsúfolásig megtöltő fórumozókat Menczer Erzsébet, a 10. választókerület fideszes elnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője köszöntötte.Előadásában Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs folyamat nem fog leállni, különösen egy olyan európai politika esetén, mely gyakorlatilag meghívót küld a bevándorlók millióinak. Aláhúzta, Soros György célja, hogy segítsen a migránsoknak, létrehozza az úgynevezett nyílt társadalmat, lebontsa a nemzetállamokat, nemzeti kultúrákat. Hozzátette: "Soros György szervezetei" védelmezik a jogsértő migránsokat és szétzilálják a nemzetállamokat. "Világkormányzást akar nemzetállami keretek közötti demokratikus pepecselés helyett", ezzel a demokratikus választásokat kérdőjelezi meg - hangoztatta Kövér László. A sajtóban a "Soros-tervvel" kapcsolatban elterjedt, hogy nem pont úgy gondolja, de a terv alapvetően nem változott - jegyezte meg."miért van nagyobb szava Soros Györgynek az Európai Unió több intézményének a plénumán, mint a tagállamok többségének demokratikusan megválasztott vezetőjének?"A Frontex adatai szerint 34-36 millió ember hagyta el az otthonát, és tart Európa felé, a NATO szerint pedig 2020-ig Észak-Afrikából 60 millió migráns indulhat a kontinensünk irányába – közölte.Az Országgyűlés elnöke elmondta, Soros terve között szerepel a határvédelmi kerítés lebontása is. Emlékeztetett, a 2015-ös migrációs válság idején volt olyan nap, amikor több mint 10 ezer ember lépte át illegálisan a magyar határt, ennek vetett véget a kerítés.Kövér László arról is beszélt, nyílt titok, hogy Soros tervét a brüsszeli vezetők is támogatják, és felhívta a figyelmet arra, hogy államfőnek kijáró tisztelettel fogadják ott a milliárdost. Valaki magyarázza már meg, miért van nagyobb szava Soros Györgynek az Európai Unió több intézményének a plénumán, mint a tagállamok többségének demokratikusan megválasztott vezetőjének? – tette fel a kérdést, megjegyezve erre továbbra sem kaptunk választ.Fotó: fidesz.huElmondta azt is, egy 226 fős informális frakció szolgálja Soros Györgyöt az Európai Parlamentben, ennyi megbízható szövetségese van ott, ez pedig nagyobb, mint a Néppárt frakciója. Sajnálatosnak tartja azt is, hogy a magyarországi ellenzék is Soros szövetségese. A magyarországi ellenzéki pártok közül az LMP-ről szólva a kormánypárti politikus megjegyezte: "mióta Ron Werber elvtárs lett a tanácsadójuk, nagyon kikupálódtak", a Jobbik pedig "mióta a néppártosodás beindult, a nemzet számára fontos kérdésekben felzárkózott a baloldal mellé", "az SZDSZ nincs a porondon, de az SZDSZ-izmus halhatatlan".Kövér László kitért arra is, hogy a Soros-terv része a migránsok kötelező szétosztása, és az is, hogy minden bevándorló 9 millió forint állami segélyt kapjon. Az utóbbi kapcsán felhívta a figyelmet arra, Soros szerint ezt a pénzt adóemelésekből, a felzárkóztatási támogatások megnyirbálásából, illetve hitelek felvételével lehetne fedezni.A Házelnök a migráció következményeként megemlítette a terrorcselekmények számának növekedését és a közbiztonság drasztikus romlását. Elmondta, a tömeges bevándorlás kezdete óta 350 ember halt meg terrortámadásban Európában.Kövér László előadása végén kitért a 2010 óta elért eredményekre is. Emlékeztetett, az elmúlt 7-8 évben a gödör aljáról mászott ki az ország. De nemcsak hogy kimászott, hanem hála 10 millió magyar polgár erőfeszítésének, áldozatvállalásának, és a kormány helyes döntéseinek köszönhetően oda jutottunk, hogy az unió gazdaságilag legdinamikusabban fejlődő régiójához tartozunk, valamint Magyarország a legbiztonságosabb országok, Budapest pedig a legbiztonságosabb fővárosok egyike – fűzte hozzá. Hét év alatt kisebbfajta csodát vittünk végbe – húzta alá.Mindenkinek van vesztenivalója ebben a meccsben, ugyanis a tét rövid távon az, hogy meg tudjuk-e tartani eredményeinket, közép és hosszú távon pedig az, hogy meg tudjuk-e tartani az országunkat annak ami, Magyarországnak – jelentette ki Kövér László.(fidesz.hu, MTI)