A kormány elítéli a terrortámadást
2017.11.24
A kormány a leghatározottabban elítéli a pénteken, Egyiptomban elkövetett terrortámadást, amelyben legalább 200 ember meghalt, több mint száz megsebesült - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

"A terrorizmusnak nincs vallása, nincs hazája, ezért keresztények, muszlimok és minden békeszerető ember ellensége."A tárca a közleményben kifejezi részvétét az elhunytak családtagjainak, a sebesülteknek gyors felépülést kíván. Azt írták: a magyar kormány minden eszközzel támogatja és nagyra becsüli az egyiptomi biztonsági erők küzdelmét a terrorizmus ellen, és támogatásáról biztosítja az egyiptomi népet.Hangsúlyozták: a terrorizmusnak "nincs vallása, nincs hazája, ezért keresztények, muszlimok és minden békeszerető ember ellensége".Pénteken a Sínai-félszigeten robbantással és lőfegyverekkel tömeggyilkos merényletet követtek el egy mecsetnél.A halálos áldozatok száma az egyiptomi állami televízió adatai szerint 235, a sebesülteké 109.(MTI - fidesz.hu)