Gyurcsány nyilatkozzon, hogy hova tűnt a hárommilliárd forint!
2017.11.24
Puskás Imre a Fideszz nevében felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy nyilatkozzon arról, hova került az a hárommilliárd forint, amit a Czeglédy-bűnszervezet elcsalt és hol van az az összeg, amit nem fizettek ki a diákoknak és nyugdíjasoknak.

A kormánypárt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a nap folyamán tanúként hallgatták meg Gyurcsány Ferenc feleségét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft.-t vezető Dobrev Klárát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán a Czeglédy-üggyel kapcsolatban. Ennek kapcsán Puskás Imre hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc és felesége nyakig benne vannak a Czeglédy-botrányban.  "Gyurcsány Ferenctől most és korábban sem érkezett válasz arra, hogy miért támogatta a cég azt a bűnszervezetet, amely több mint hárommilliárd forintos költségvetési csalást követett el, több mint ezer diáknak tartozik és a diákstátuszban foglalkoztatott nyugdíjasokat sem fizette ki."Mint felidézte: Dobrev Klárától megtudták, hogy a Gyurcsány érdekeltségbe tartozó Altus három alkalommal, kétszer tavaly, egyszer pedig idén utalt pénzt Czeglédy Csaba bűnszervezetének. Ezek 60-90 millió forint körüli összegek voltak - tette hozzá.A cégvezető nyilatkozatából még annyi derült ki, hogy Dobrev Klára ezt természetesnek tartja és gyakran megtörténik a céggel, hogy ilyenfajta kölcsönöket ad - közölte a fideszes politikus. Ez szerinte még inkább indokolja a Fidesz korábbi kezdeményezését, amikor arra kérte az MNB-t, hogy vizsgálja meg, az Altus nem hajtott-e végre tiltott pénzügyi szolgáltatást.Közölte azt is, hogy Gyurcsány Ferenctől most és korábban sem érkezett válasz arra, hogy miért támogatta a cég azt a bűnszervezetet, amely több mint hárommilliárd forintos költségvetési csalást követett el, több mint ezer diáknak tartozik és a diákstátuszban foglalkoztatott nyugdíjasokat sem fizette ki.A DK elnöke korábban csak annyit mondott, hogy Czeglédy Csaba az ügyvédje, a barátja és számos alkalommal igyekezett megvédeni a férfit - mutatott rá. Puskás Imre hangsúlyozta: nem kaptak választ arra, miért olyan fontos ez a bűnszervezet Gyurcsány Ferencnek és a baloldalnak, hogy jelentős összegekkel pénzelték az elmúlt években.Arra sem érkezett válasz, hogy valójában milyen szerepet játszott Czeglédy Csaba ebben a bűnügyben - tette hozzá. "Joggal merül fel a kérdés, hogy Czeglédy Csaba a baloldal, a DK, az MSZP, Gyurcsány strómanja volt és ezek az elcsalt összegek" nemcsak magánszemélyek számláira, hanem baloldali pártok páncélszekrényeibe kerültek, hogy így finanszírozzák őket - húzta alá.Fotó: fidesz.huA parlament rendkívül helyesen és példamutató módon foglalt állást a kérdésben, és rendkívüli gyorsasággal járt el annak érdekében, hogy az érintett fiatalok megkaphassák a nekik járó pénzt - reagált egy újságírói kérdésre Puskás Imre. Az Országgyűlés nem a bűnügyben foglalt állást, csak abban, hogy vannak károsultak és az ő kárukat meg kell téríteni a költségvetésből - jegyezte meg.(fidesz.hu)