Szijjártó Péter részvétét fejezte ki egyiptomi kollégájának
2017.11.25
Részvéttáviratban biztosította együttérzéséről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyiptomi kollégáját, Számeh Sukrit a Sínai-félszigeten történt terrortámadás miatt.

"A támadás újra bebizonyította, hogy a terroristák nem tisztelik sem az életet, sem pedig a hitet."A külügyminiszter táviratában, amelynek részleteit szombaton közölték az MTI-vel, az áll, hogy a magyar kormány a leghatározottabban elítéli a pénteki terrortámadást, osztozik az egyiptomi nép gyászában, együtt érez az áldozatok családtagjaival és bízik a sérültek mihamarabbi felépülésében.A támadás - tette hozzá - újra bebizonyította, hogy a terroristák nem tisztelik sem az életet, sem pedig a hitet, valamint ellenségüknek tekintenek minden békeszerető nemzetet és vallást. "A kormány nagyra értékeli az egyiptomi biztonsági erők harcát a terrorizmus ellen, ami nagyban elősegíti a béke és a stabilitás fenntartását nemcsak Egyiptomban, de az egész régióban" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.(MTI - fidesz.hu)