Felpörgött a nemzeti konzultáció
2017.11.27
A múlt héten nagyon felpörgött a nemzeti konzultáció folyamata, naponta több tízezer kitöltött kérdőív érkezett, ami azt mutatja, hogy még sokan szeretnék kifejteni álláspontjukat a kérdésben, ezért határozott úgy a kormány, hogy péntekig meghosszabbítja a határidőt - mondta el a Magyar Időknek Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Az interjúban úgy vélte, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke - aki szerint sokkal kevesebben vettek részt a konzultációban, mint a kormány állítja - Soros György bábja, és szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával."Hadházy Ákos Soros György bábja, és szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával."Péntekig 1,755 millió kérdőívet küldtek vissza az állampolgárok postai úton, 156 ezren pedig az interneten mondták el véleményüket - emelte ki. Völner Pál szerint minapi felszólalásával Soros György "bizonyította, hogy ő maga és nem más áll amögött a terv mögött, amely sokmillió migránssal árasztaná el Európát".Hozzátette: "Magyarországra az elsők között küldene migránsokat az Európai Parlament által megszavazott javaslat, az előterjesztés ugyanis kimondja, hogy először azokat a tagállamokat kell feltölteni illegális bevándorlókkal, amelyek a korábbi kvótadöntés alapján nem vettek át migránsokat". Magyarország pedig egyet sem vett át, inkább perre ment az Európai Bíróságon - emlékeztetett. Az államtitkár kijelentette: "az uniós képviselők közül több mint 220-at tartanak a jól értesültek a milliárdos emberének".Arra a kérdésre, hogy Sorosnak miért érheti meg a migránshullám felkorbácsolása, Völner Pál azt mondta: "a migrációs folyamat alkalmas arra, hogy meggyengítse a nemzetállamokat, kormányokat hozzon kiszolgáltatott helyzetbe, mindeközben elvegye a lakosság biztonságérzetét". "Instabil politikai helyzetben továbbá bármikor megmozdíthatók az árfolyamok, amivel kiválóan lehet keresni" - fűzte hozzá.(MTI-fidesz.hu)