Soros György támadást intézett Magyarország ellen
2017.11.27
A milliárdos nyíltan befolyásolni akarja a választások kimenetelés és a bevándorláspárti ellenzéket akarja kormányra segíteni - közölte Hollik István.

A Fidesz-KDNP-s politikus napiren előtti felszólalásában hétfőn emlékeztetett, hogy 2010 előtt nemcsak eladósodott az ország, hanem az államadóssága, bankrendszere, közműszektora ki volt szolgáltatva külső erőknek és ők akartak diktálni. A Fidesz-KDNP kormány erre határozott nemet mondott, bevezette a méltányos közteherviselést, elküldte az IMF-et és csökkentette az államadósságot - sorolta."Soros György ellenkampányt indított a nemzeti konzultáció ügyében és bele akar szólni az ország belügyeibe."A kormánypárti politikus egy büszke, gyarapodó, biztonságos ország felépítését tűzte ki célul, fontosnak nevezve, hogy Magyarország akkor erősödik, ha maga dönt a kérdésekben. Az elképzelés elleni példátlan támadásként értékelte, hogy Soros György ellenkampányt indított a nemzeti konzultáció ügyében és bele akar szólni az ország belügyeibe. Szerinte a milliárdos nyíltan befolyásolni akarja a választások kimenetelés és a bevándorláspárti ellenzéket akarja kormányra segíteni. Ennek érdekében 4700 milliárd forintot utalt át alapítványainak, s ebből finanszírozza lejárató kampányát, a nyílt társadalom megvalósítását és a nemzetállamok lerombolását - mondta a kormánypárti politikus, mélyen antidemokratikusnak nevezve a tervet. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára ugyancsak szembeállította a külföldi érdekkörök által diktált megszorításokat azzal, hogy amióta Magyarország maga dönt, bér- és nyugdíjemelésekről szólnak a hírek. Szóvá tette azt is, hogy miközben az unió a szolidaritás elvét kéri számon, a szociális kiadásokból, a legnehezebb körülmények között élőktől vennének el forrásokat a migrációs helyzet kezelésére. Nincs bátorságuk megkérdezni az érintetteket, hogy milyen segítséget kérnek - értékelt, hozzátéve: a magyar kormány viszont ezt megtette, s helyben segíti az egészségügyi ellátást, lakhatást, oktatást.(fidesz, MTI)