Gyurcsányék emelték a gyógyszerek árát
2017.11.30
A Fidesz-frakció reagálása a DK nyilatkozatára

Az a Gyurcsány beszél a gyógyszerek áráról, aki kormányzása alatt még a patikák működtetését is alárendelte a külföldi érdekeknek, és hagyta, hogy azok üzleteljenek a betegeken. A patikaliberalizációval válságba sodorták a patikusokat és jelentősen megdrágították a gyógyszerek árát. 2010-re közel 600 vidéki kis gyógyszertár került csődhelyzetbe és a betegek ellátásán 600 milliárdot spóroltak meg.A Fidesz kormányzása óta jelentős gyógyszerárcsökkenés ment végbe, mert a gyógyszer-kereskedelemben is a nemzeti érdekeket és a betegek érdekét érvényesítettük. Az egészségügyre nem kevesebb, hanem jóval több pénzt fordítunk, mint a baloldal. A 2018-as költségvetés 546 milliárd forinttal többet biztosít egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés. A daganatos betegek ellátására fordított források is jelentősen emelkedtek, országszerte újulnak meg a kórházak, rendelők, új orvosi eszközök érkeznek és javulnak a betegellátás feltételei.(fidesz.hu)