Szó sincs a migráció megszűnéséről
2017.11.30
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint szó sincs a migráció megszűnéséről, bár a szíriai, iraki háborús övezetekből Európába érkezők száma csökken, többen jönnek Pakisztánból, Bangladesből és Fekete-Afrika sok országából.

Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: akik Szíriából, Irakból jönnek, már inkább megállnak Törökországban, Libanonban, Jordániában és visszatérésre készülnek, hiszen a katonai műveletek miatt erre előbb-utóbb lesz lehetőség."A kormány elutasítja a felső korlát nélküli, ellenőrzés nélküli bevándorlás."Jelezte: akik Pakisztánból, Bangladesből vagy Fekete-Afrikából érkeznek, nem háború elől menekülnek, hanem hazájuk gazdasági problémái miatt, a jobb élet reményében kelnek útra.Közölte: függetlenül attól, hogy hidegre fordult az idő, Algériából, Marokkóból Spanyolország felé, Tunéziából, Líbiából Olaszország felé, Törökországból pedig a görög szigetek, valamint a Fekete-tengeren keresztül Románia irányába tapasztalható mozgás a migrációs útvonalakon.Bakondi Györgyöt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról kérdezték, hogy az Európai Parlament ülése november 16-án jóváhagyta a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot. A főtanácsadó úgy fogalmazott: ezzel azt akarják elérni, hogy azok a célok, amelyek a "Soros-tervben" megfogalmazódtak a bevándorláspolitikáról, megjelenjenek az európai uniós jogszabályokban, és kötelezőek legyenek minden EU-tagállamra. A kormány elutasítja a felső korlát nélküli, ellenőrzés nélküli bevándorlást - hangsúlyozta.(MTI - fidesz.hu)