Szigorúbban büntetik a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket
2017.12.01
Ha valakit jogerősen elítélnek kiskorú sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményért, akkor soha többet nem mehet vissza olyan munkahelyre dolgozni, ahol gyermekekkel kerül kapcsolatba – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.

A kormánypárti politikus pénteken újságírók előtt hangsúlyozta, december 1-jétől hatályos a büntető törvénykönyvnek (Btk.) az a szigorítása, mely kimondja, hogyha egy bíró jogerősen elítél valakit pedofil bűncselekményért, akkor köteles mellékbüntetésként az illetőt élete végig a gyermekekkel kapcsolatos foglalkozástól is eltiltani."Azzal, hogyha gyermekeinket védjük, az egész társadalmat védjük"Selmeczi Gabriella fontosnak nevezte ezt a szigorítást. Hozzátette, talán elrettentő hatása lesz a pedofil bűnözőkre. A fideszes politikus kitért arra is, hogy a társadalom egyetértésével is találkozik ez a szigorítás. Ha valakiről kiderül, hogy pedofil, akkor a jövőre nézve ki lehet szűrni, hogy visszakerüljön olyan munkahelyre, ahol kapcsolatba került gyermekekkel – mutatott rá.Fotó: fidesz.huHa gyermekeinket védjük, az egész társadalmat védjük – szögezte le a kormánypárti politikus. Selmeczi Gabriella sajnálatosnak nevezte, hogy erre a szigorításra szükség van. Példaként említette, hogy Nyugat-Európában és Amerikában nő a szexuális bűncselekmények, ezen belül a pedofil bűncselekmények száma.A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy kedden fogadta el az Országgyűlés egyhangúan azt a szigorítást, amely a 12 év alatti gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények büntetési tételének szigorításáról szól.Selemeczi Gabriella elmondta, eddig 10 évig terjedő szabadságvesztéssel lehetett büntetni azt, aki kiskorú sérelmére elkövette a szexuális bűncselekményt; ha hatályba lép az új módosítás január 1-jén, akkor bizonyos feltételek megléte esetén a bíró akár 20 éves börtönbüntetést is kiszabhat ezekre a pedofilokra.Selmeczi Gabriella felhívta a figyelmet arra, hogyha valaki 12 év alatti gyermeket bántalmaz szexuálisan, akkor nincs helye annak, hogy a gyermek beleegyezett-e a bűncselekménybe. Hozzátette, egy 12 év alatti kisgyermek nem is képes felfogni, hogy ami történt vele, az bűncselekmény. Innentől kezdve a bíróságon nincs helye annak, hogy a pedofil bűnöző elkezdje azt bizonygatni, hogy ez a gyermek beleegyezett a szexuális erőszakba és ezért enyhítést kérjen - fejtette ki.(fidesz.hu)