Indul az Erzsébet-utalványokról szóló televíziós kampány
2017.12.04
Indul az Erzsébet-utalványokról szóló televíziós felvilágosító kampány hétfőn - jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten.

Az egyhetes kampány célja, hogy tájékoztassa a nyugdíjasokat a 10 ezer forintos utalványok átvételével, felhasználásával kapcsolatos tudnivalókról."Az Erzsébet-utalványokat a postások viszik ki a nyugdíjasoknak, a kézbesítés már elkezdődött."Az államtitkár elmondta: az Erzsébet-utalványokat a postások viszik ki a nyugdíjasoknak, a kézbesítés már elkezdődött.Az utalványokkal hideg és meleg ételt egyaránt lehet vásárolni. Matrica jelzi azokat a boltokat, vendéglőket, amelyekben felhasználhatók, összesen 60 ezer helyet. Az utalványok jövő év végéig használhatók fel - ismertette Rétvári Bence.A hétfőn kezdődő egyhetes kampány közszolgálati és kereskedelmi televíziókban egyaránt látható lesz, azokban a műsorsávokban, amelyeket a leggyakrabban néznek a nyugdíjasok. Akinek kérdése van az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, a 1818-as telefonszámon kaphat felvilágosítást.Rétvári Bence kérdésre válaszolva azt mondta: nem igaz, hogy a kormány szűkíti az ételosztás lehetőségét - épp ellenkezőleg: már több mint 30 milliárd forintot fordítanak ilyen célokra. Szinte minden hátrányos helyzetű régióban zajlik az ételosztás, tavaly 80 ezer adag ételhez juthattak hozzá a rászorulók - közölte.(MTI - fidesz.hu)