Az önkormányzatok nem kérnek Soros bevándorlásszervező irodáiból
2017.12.05
Az önkormányzatok nem kérnek Soros György bevándorlásszervező irodáiból, sem pedig abból, hogy a magyar falvaikat és városokat migránsok lepjék el - mondta Szita Károly kedden Csepelen, sajtótájékoztatón.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke elmondta, aggodalommal figyeli a Brüsszelből és a Soros György környékéről érkező legújabb híreket."Soros György abban érdekelt, hogy beavatkozzon a magyar választásokba és, hogy ezt a kormányt leváltsa, helyére pedig a migrációpárti ellenzéket ültesse."Szita Károly hangsúlyozta, Brüsszelből olyan hírek érkeztek, hogy az unió vezetői támogatnák a felső korlát nélküli betelepítést.Hozzátette, eszerint azok az országok lennének a betelepítés célországai, ahol jelen pillanatban kevés migráns van, vagy egyáltalán nincsen. Egyértelműen következik, hogy Magyarország lenne az egyik fő célpont – mutatott rá Szita Károly.Kaposvár polgármestere emlékeztetett arra is, hogy Soros György bevándorlásszervező irodákat kíván létrehozni vidéki városokban. Kettőt már be is jelentettek: az egyiket Pécsen, a másikat Debrecenben - sorolta.Szita Károly úgy fogalmazott, Soros György több százezer dollárt oszt szét az elkövetkezendő hetekben, hogy a migrációt támogató politikáját a lehető legszélésebb körben Magyarországon is érvényre tudja juttatni.Fotó: fidesz.hu"azok az országok lennének a betelepítés célországai, ahol jelen pillanatban kevés migráns van, vagy egyáltalán nincsen."Mi magyar település vezetők, sem a bevándorlásszervező irodákból, sem a migrációból, azért sem kérünk, mert az a biztonság, ami minket körülvesz, egyik pillanatról a másikra megszűnne – hangsúlyozta Szita Károly.A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke közölte, találkozást kezdeményez a többi a településvezetővel, hogy egyértelműen kinyilvánítsák ezt a véleményüket.Emlékeztetett arra, hogy egy esztendővel ezelőtt, levélben fordult 2500 magyar településvezető Jean Claude Junkerhez, az Európai Bizottság elnökéhez, hogy tegyen le arról a szándékáról, hogy kötelező betelepítési kvóta legyen Magyarországon. Hozzátette, sajnos, úgy látszik, hogy nem tett le róla, hanem még nagyobb erővel kívánják érvényre juttatni, amiből a magyarok nem kérnek.Szita Károly hangsúlyozta, Soros György abban érdekelt, hogy beavatkozzon a magyar választásokba és, hogy ezt a kormányt leváltsa, helyére pedig migrációpárti ellenzéket ültesse.Borbély Lénárd Csepel város polgármestere leszögezte, a budapesti kormánypárti polgármesterek nevében csatlakoznak Szita Károly kezdeményezéséhez.Itt Budapesten mi sem szeretnénk, ha olyan irodák nyílnának, amelyek a bevándorlást segítenék –tette hozzá.Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest az egyik legbiztonságosabb város – hangsúlyozta Csepel város polgármestere.Borbély Lénárd elmondta, Csepel azok közé a 2500 település közé tartozik, ahol az önkormányzeti testület többsége elutasította a kötelező betelepítési kvótát. Nem szeretnénk úgy járni, mint Németország vagy Olaszország, ahol a migránsok gyakorlatilag ellepték a nagyvárosokat, mi szeretnénk megőrizni a magyar kultúránkat - közölte a polgármester.Borbély Lénárd arról beszélt, mindennek azért is van kiemelt jelentősége Csepelen, mert 2014-ben ott (a Budapest 17. országgyűlési egyéni választókerületben) olyan képviselőt választottak Szabó Szabolcs (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) személyében, aki szerinte teljesen szembemegy az ott élők akaratával.Szerinte Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa "személyesen és pártján keresztül is azt támogatja, hogy 15 ezer embert betelepítsenek Magyarországra, Budapestre, és ha már ő itt helyben képviselő, akkor akár Csepelre is".A XXI. kerületi Ady Endre úti lakótelepen tartott sajtótájékoztatón a polgármester kiemelte, hogy a városrészben számtalan önkormányzati lakás van, és ezeket eddig a rászoruló családoknak utalták ki. Azt mondta, nem szeretnék, ha - a nyugat-európai országokhoz hasonlóan - arra kényszerítenék őket, hogy ezekből a lakásokból a magyar családokat kiköltöztessék, és a helyükre migránsokat kelljen betelepíteni. (fidesz.hu, MTI)