Példátlan nyomásgyakorlás és zsarolás kezdődött hazánkkal szemben
2017.12.09
Magyarország a Soros-terv útjában áll, ezért példátlan nyomásgyakorlás, politikai zsarolás indult meg hazánk ellen – jelentette ki Hollik István szombati sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP-s képviselő felhívta a figyelmet arra, még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a brüsszeli gépezet a Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlásban: csütörtökön láthatóan mondvacsinált okokból meghallgatást tartottak a LIBE bizottságban, az Európai Bizottság pedig kötelezettségszegési eljárásokat indított.Ebben az a felháborító, hogy Brüsszel a jogi eljárásokat, meghallgatásokat, kötelezettségszegési eljárásokat már nyíltan politikai zsarolásra és nyomásgyakorlásra használja Magyarországgal szemben – jelentette ki Hollik István."felháborító, hogy Brüsszel a jogi eljárásokat, meghallgatásokat, kötelezettségszegési eljárásokat már nyíltan a politikai zsarolásra és nyomásgyakorlásra használja Magyarországgal szemben!"A kormánypárti politikus elmondta, a brüsszeli bizottság csütörtökön három ügyben támadta meg Magyarországot: a migránskvóták elutasítása, a Soros-szervezetek átláthatóságáról szóló és a Soros-egyetem törvényes működését elváró törvények miatt. A támadások valódi oka az, hogy Magyarország a Soros-terv útjában áll, ezért példátlan nyomásgyakorlás, politikai zsarolás indult meg hazánk ellen – hívta fel a figyelmet. A kormány és a kormánypártok továbbra is kitartanak álláspontjuk mellett mindhárom kérdésben, és továbbra is a magyar emberek véleményét és a nemzeti érdekeket képviselik – szögezte le.Hollik István arról is beszélt, hogy a kötelező betelepítési kvóta teljesen ellentétes a józan ésszel, az európai jogszabályokkal, szerződésekkel. Kifejtette, ez az ügy messze nem csak 1294 migráns betelepítéséről szól, hiszen az valóban egy egyszeri döntés volt, de azóta már az Európai Parlament és az Európai Bizottság is elismerte, hogy ez csak a kezdet, valójában egy automatikus, felső korlát nélküli, kötelező kvótát akarnak. Erről szól a közelmúltban elfogadott EP-állásfoglalás is, amellett, hogy felgyorsítanák a családegyesítést, valamint a betelepítést elutasító országokat megbüntetnék – tette hozzá.Fotó: fidesz.huElmondta azt is, hogy az Európai Bizottság elnöke, Juncker azt mondta, hogy legálissá kell tenni a migrációs útvonalakat, a bevándorlást; Brüsszel ezzel is nyíltan Európa migránsokkal való betelepítése mellett kampányol.Kitért arra is, hogy a civil átláthatósági törvény célja, hogy a külföldről finanszírozást kapó szervezetek működése legyen átlátható. A magyar embereknek joguk van tudni, hogy a Magyarországot, a magyar bevándorláspolitikát támadó civil szervezetek kinek a pénzéből működnek – húzta alá.A képviselő beszélt a Soros-egyetem ügyéről is. Elmondta, az elfogadott törvény arról szól, hogy a külföldi egyetemekre is egyforma szabályok vonatkozzanak, és ezt mindenki tartsa be, ez alól Soros egyeteme, a CEU sem lehet kivétel.Feltette a kérdést: akkor mit támad Brüsszel? Támadja azt, hogy nem tartjuk be az 1300 menekült befogadásáról szóló jogszabályt, melyről maga az Európai Bíróság is kimondta, hogy ideiglenes és szeptember 24-én lejárt, valamint egy EU-s tagállam kivételével senki sem tartotta be. Támadják azt a civil átláthatósági törvényt, mely a Velencei Bizottság ajánlásai alapján készült, teljesen jogállami megoldás arra, hogy a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóak legyenek. Támadják azt, hogy a külföldi egyetemekre azonos szabályok vonatkozzanak. Pontosan ugyanilyen szabály van érvényben Csehországban, őket nem támadják – sorolta.Hollik István aláhúzta, ezek a szabályok megfelelnek minden európai normának, jogállami megoldások, és eleget tesznek a magyar emberek által megfogalmazott kéréseknek is. Nyilvánvaló, hogy nem jogi, jogállamisági probléma van, egy a bajuk, hogy Soros Györgynek nem tetszenek és útjában állnak a Soros-tervnek – jegyezte meg.Felháborító, hogy Brüsszel a jogi eljárásokat már nyíltan politikai zsarolásra és nyomásgyakorlásra használja Magyarországgal szemben, ezért a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent, hogy megvédje Magyarországot, a magyar embereket és a nemzeti érdekeket – fogalmazott Hollik István.(fidesz.hu)