A Fidesz-KDNP jelöltjét választották Solymár új önkormányzati képviselőjévé
2017.12.10
Dalos Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották a Pest megyei Solymár 6. számú egyéni választókerülete önkormányzati képviselőjévé a vasárnapi időközi voksoláson - közölte a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője.

A solymári választókerületben azért tartottak időközi önkormányzati választást, mert a korábbi képviselő, Gaal Gergely (Fidesz-KDNP) lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról, mivel országgyűlési képviselő lett. A megüresedett képviselői helyért hárman indultak: Dalos Attila (Fidesz-KDNP), Pálmai Ferenc (Munkáspárt) és Kárpáti Zsuzsanna (független). Az Index hírportál szerint november közepén öt ellenzéki párt (DK, Együtt, LMP, MSZP, Párbeszéd) közölte, hogy Kárpáti Zsuzsanna független jelöltet támogatja, később a Momentum is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz. A Jobbik nem indított jelöltet. Beregszászi Márk jegyző elmondta, hogy az 1024 választásra jogosult polgárból 404 ment el szavazni. Közülük 396-an érvényesen voksoltak.Az előzetes eredmények szerint Dalos Attila 225, Kárpáti Zsuzsanna 169, Pálmai Ferenc 2 szavazatot kapott. A solymáriak nem kérnek a bevándorláspárti ellenzék jelöltjéből. A baloldali pártok - az MSZP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum - saját nevükben még kiállni sem mertek a választók elé, és inkább egy álcivil képviselőt indítottak, akit az elvtelen Jobbik is segített azzal, hogy el se indult a választáson - írta közleményében Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.(MTI-fidesz.hu)