Soros-ügyekről szólnak a kötelezettségszegési eljárások
2017.12.10
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárások mind Soros Györgyhöz köthető ügyekről szólnak.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában kifejtette: mindhárom eljárás - az, hogy Magyarország nem kíván migránsokat befogadni, a civil szervezetek átláthatóságának szabályozása, valamint a CEU-t érintő jogszabályok kérdése - "Soros-témájú ügyről" szól. Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki meghallgatása kapcsán a belbiztonsági főtanácsadó "pikáns és furcsa" helyzetnek nevezte, hogy ott a - kiszivárgott okmányok szerint - Soros Györgyhöz "baráti kapcsolattal" fűződő képviselők hallgatták meg a Soros György által finanszírozott szervezetek embereit. Bakondi György szerint a magyar kormány következetes - a "Soros-tervvel" ellentétes - migrációs politikája miatt igyekeznek mindenféle politikai és jogi nyomásgyakorlást helyezni Magyarországra az Európai Parlament, civil szervezetek és a média útján is.(MTI-fidesz.hu)