A kabinetiroda intézkedéseket dolgoz ki a Soros-terv megakadályozása érdekében
2017.12.11
A Miniszterelnöki Kabinetiroda a kormány januári ülésére intézkedéseket dolgoz ki a "Soros-terv" megakadályozása érdekében - közölte Rogán Antal, a kabinetiroda vezetője hétfőn, éves meghallgatásán, az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt.

Rogán Antal ellenzéki kritikákra reagálva felmutatta azt a közjegyzői okiratot, amely ismertetése szerint hitelt érdemlően és egyértelműen igazolja, hogy a postától december 5-ig 2 millió 171 500 nemzeti konzultációs kérdőív érkezett be. Így az elektronikusan kitöltött ívekkel együtt csaknem 2 millió 300 ezren mondták el a véleményüket - tette hozzá."Brüsszelben nyíltan elindult egy törekvés az Európai Egyesült Államok létrehozására."Kifejtette: mivel már az első feldolgozások alapján is látszik, hogy az emberek túlnyomó többsége elutasítja a "Soros-tervet" és Magyarország szuverenitásának korlátozását, lépeseket kell tenni a "terv" megakadályozása érdekében. Hangsúlyozta: ez ma a kormány legfontosabb feladata, ezért a kabinetiroda azon dolgozik, hogy a kormány januári ülésére összeállítsa azokat az intézkedéseket, amelyekkel Soros György "tervének" végrehajtása megakadályozható Magyarországon és az EU területén is. Rogán Antal azt mondta, a kabinetirodát azért hozták létre, hogy a miniszterelnök munkáját segítse, így természetes, hogy erre összpontosít. A kormány kezdettől fogva a munkahelyteremtés kormánya akart lenni, a miniszterelnök meggyőződése, hogy munka nélkül nincsen szabadság, a szabadságjogok érvényesüléséhez elsősorban anyagi biztonság kell. Közölte, hogy a kormány 700 ezer új munkahely létrehozásában működött közre: míg 2010-ben a foglalkoztatottak száma 3,7 millió volt, most már csaknem 4,5 millió. Nem elegendő azonban munkahelyeket teremteni, fontos, hogy meg is érje dolgozni, ezért vágtak bele az adócsökkentés politikájába - tette hozzá, megjegyezve: a személyi jövedelemadó (szja) jelentősen csökkent, egységesen 15 százalékra. A kormány arra törekedett, hogy a legalacsonyabb bért emelje. A minimálbér 2010-ben 73 500 forint volt, idén pedig már 127 500 forint. Jövőre 88 százalékkal lesz magasabb, mint 2010-ben volt - mondta Rogán Antal. Az szja csökkentése és a családi adókedvezmények mellett azt is lényegesnek nevezte, hogy sikerült mérsékelni a korábban rendkívül magas társasági adót. A család továbbra is az első, a kormánynak a gyermekek a legfontosabbak - jelentette ki. Ezért adókedvezménnyel és célzott juttatásokkal, például ingyenes étkeztetéssel és tankönyvcsomaggal is segítik őket. Rogán Antal felméréseket idézve arról sorolt adatokat, hogy a lakosság 60-80 százaléka látja pozitívan a kabinet különböző intézkedéseit, például a lakáspolitikát vagy az óvodák férőhelyeinek bővítését. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben Magyarország szuverenitásának kérdése volt a legfontosabb. Brüsszelben nyíltan elindult egy törekvés az Európai Egyesült Államok létrehozására - jelentette ki, hozzátéve: a nemzetek feletti Európához vezet, hogy egyre inkább megnyitják az illegális migráció legálissá tételének lehetőségét. A magyarok azonban soha nem járultak hozzá ahhoz, hogy a szuverenitás úgy csökkenjen, hogy egyre több jogkört adnak át Brüsszelnek. Magyarország ragaszkodik az eredeti uniós alapszerződéshez - szögezte le. A kormány azért tartja fontosnak a nemzeti konzultáció intézményét, mert a demokráciát tartja fontosnak. Lehetővé kell tenni, hogy az emberek elmondják a véleményüket, és nem emlékszik, hogy korábban más kabinet rendszeresen lehetőséget biztosított volna erre - tette hozzá. Rogán Antal kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy kezdeményezi a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) felvételének megkönnyítését, gyorsítaná az ügyintézést. A cél, hogy ne kelljen felesleges iratokat beszerezni. Legyen elég, hogy az emberek büntetőjogi felelősségük teljes tudatában nyilatkoznak arról, hogy megfelelnek a követelményeknek.(MTI - fidesz.hu)