A baloldal álságos kampánya ellenére megerősödtek a kormánypártok Solymáron
2017.12.11
A baloldal álságos, képmutató kampánya ellenére megerősödtek a kormánypártok Solymáron, ezt mutatják a vasárnapi időközi választás eredményei - mondta Gaal Gergely, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Gaal Gergely felidézte: a vasárnapi solymári választáson a kormánypártok jelöltje, a KDNP által delegált, Dalos Attila nyert, szavai szerint magabiztosan."Dalos Attila az ellene felvonuló teljes ellenzéki összefogást legyőzte."Rámutatott: Dalos Attila az ellene felvonuló teljes ellenzéki összefogást legyőzte.A kormánypárti politikus értékelése szerint a baloldal egy álságos, hazug és képmutató kampánnyal vágott neki a voksolásnak, egy csak látszólag független jelölttel.A Jobbik ezt úgy segítette, hogy nem indított jelöltet a körzetben - közölte a KDNP-s politikus.Gaal Gergely utalva a baloldali nyilatkozatokra a voksolás és a kormánypárti jelölt győzelme után, kiemelte: hiába mondják, hogy egyfajta sikert értek el, ha tisztán a számokat nézik, látható, a jelöltjük 42 százalékot ért el, a kormánypárti induló pedig 57 százalékot. Egyértelmű, hogy Solymáron nemcsak jól szerepeltek, hanem meg is erősödtek a kormánypártok - mondta.Kiemelte: a 2014-es választásokon a Fidesz-KDNP 55,6 százalékot ért, most pedig 56,8 százalékot. A szavazatok számát tekintve az önkormányzati voksoláson a kormánypártok jelöltje 215 voksot kapott, míg most 225 érkezett a Fidesz-KDNP indulójára - közölte Gaal Gergely.(MTI - fidesz.hu)