Hétfőtől adhatják be a támogatási kérelmeket a kkv-k technológiai innovációs fejlesztésekhez
2017.12.11
Hétfőtől nyújthatják be támogatási kérelmeiket a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) technológiai innovációs fejlesztésekhez a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a rendelkezésre álló teljes összeg 17 milliárd forint - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn az MTI-t.

"A támogatás mértéke maximum a fejlesztés értékének 50 százaléka lehet."A kkv-k 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszköz- és szoftverbeszerzésre. Az államtitkár úgy látja, várhatóan nagy érdeklődés lesz a pályázat iránt, mert a korábbi gyakorlattal ellentétben nem csak termelő és gyártó cégek nyújthatnak be pályázatot "A kkv-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" című felhívásra.A pályázat olyan eszközök, immateriális javak - szoftver, gyártási licenc vagy know-how - beszerzését támogatja, amelyek a vállalkozásnál nem állnak rendelkezésre és beszerzésük révén új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, illetve új, vagy lényegesen módosított eljárás, technológia alkalmazását, piaci bevezetését eredményezi. A támogatás mértéke maximum a fejlesztés értékének 50 százaléka lehet. A támogatási kérelmekről egyszerűsített eljárásrend keretében döntenek, a projektek megvalósítására rendelkezésre álló idő maximum hat hónap - hangsúlyozta az államtitkár.(MTI - fidesz.hu)