Több mint kétmillió forint gyűlt össze a családszervezetek jótékonysági vásárán
2017.12.11
Több mint kétmillió forint gyűlt össze a Családszervezetek második jótékonysági adventi vásárán december 3-án a budapesti Millenáris parkban.

A 2,1 millió forinttal a koraszülött babák és családjaik ellátatásért tevékenykedő Melletted a helyem Egyesületet támogatják - mondta el Király Nóra, a Fiatal Családok Klubja (FICSAK) alapítója az adomány átadóján hétfőn Budapesten. Hozzátette, hogy az adventi vásáron mintegy száz civilszervezet vett részt és csaknem négyezer érdeklődőt fogadtak. Fotó: Árvai Károly - kormany.hu"A 2,1 millió forinttal a koraszülött babák és családjaik ellátatásért tevékenykedő Melletted a helyem Egyesületet támogatják."Az összegyűlt adományból a támogatott szervezet segítségével több magyarországi kórház koraszülöttosztályára juttatnak el a koraszülött kisbabákat és édesanyjukat segítő eszközöket - közölte.Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: ez a rendezvény jó példája a civilszféra, a gazdasági élet és a kormányzat hármas összefogásának, amely nagy sikert hozott. Hozzáfűzte: Magyarországon a civilszektor él és virágzik, több mint 60 ezer civilszervezet végzi tevékenységét.Nádor Csaba, a Melletted a helyem Egyesület elnöke, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) Honvéd Kórház PIC-vezető főorvosa kiemelte: évente nyolcezer magyar családban születik koraszülött baba, ebből mintegy hatezren koraszülött intenzív osztályon kezdik életüket.Az egyesület azért alakult, hogy támogassa a családbarát koraszülött-ellátást, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés népbetegségnek számít Magyarországon. Az adományból négy magyarországi kórháznak tudnak anyatej-fejőgépet vásárolni - fűzte hozzá.(MTI-fidesz.hu)