A baloldal egységesen és egyetemlegesen a Soros-terv mellé állt
2017.12.12
Az Országgyűlés megszavazta a Soros-terv végrehajtásáról szóló európai parlamenti határozat elleni magyar országgyűlési határozati javaslatot – jelentette be Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kifejtette: azt tapasztaljuk, hogy az Európai Unió egész bürokráciája – karöltve a „Soros-frakcióval” – a Soros-terv végrehajtásán dolgozik, amit szeretnének alátámasztani megfelelő jogi szabályozással.Emlékeztetett: ez a jogszabályalkotási folyamat még októberben kezdődött, amikor az EP LIBE-bizottsága 43:16 arányban döntött a Soros-terv végrehajtásáról. Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy a Soros szövetségeseit tartalmazó listáról 44 képviselő ül a LIBE-bizottságban. Egy hónappal ezt követően pedig az EP döntött a bizottsági javaslatról 390:175 arányban – jegyezte meg."Elsöprő többségben mondtak nemet az emberek a Soros-tervre."Három kötelezettségszegési eljárás indult hazánk ellen, mind a három kapcsolatba hozható a Soros-tervvel – mutatott rá a kormánypárti politikus, megjegyezve: erre valamilyen választ kellett adni a magyar országgyűlésnek is.Németh Szilárd a határozati javaslat további indokaként kitért a nemzeti konzultációra is, mely adatainak jelenlegi feldolgozottsága mellett is egyértelmű, hogy elsöprő többségben mondtak nemet az emberek a Soros-tervre.A fideszes képviselő a szavazás kapcsán megjegyezte: a baloldal egységesen és egyetemlegesen a Soros-terv mellé állt, a DK, az LMP és az MSZP nem vett részt a szavazáson, Fodor Gábor, Szelényi Zsuzsa és Szabó Szabolcs pedig nemmel szavazott.„A Jobbik egyik nap tagadja a Soros-tervet, másik nap azt mondja, hogy van. Ma éppen azt mondta, hogy van Soros-terv” – utalt Németh Szilárd az ellenzéki párt nem konzekvens viszonyára az ügyhöz. A parlament döntése a Soros-terv két legfontosabb elemét – a kötelező, felső létszám és időbeli korlát nélküli betelepítést és a szétosztás felgyorsítását – egyértelműen elutasítja.(fidesz.hu)