A kvóták a Soros-tervbe illeszkednek
2017.12.12
Az EP határozata olyan felső korlát nélküli kvótákat rögzít, melyek ellentétesek a magyar nemzeti érdekekkel, és egyértelműen abba a Soros-tervbe illeszkednek, mely bevándorlók befogadását akarja hazánkra kényszeríteni – hangsúlyozta Gulyás Gergely a keddi Frakcióinfón.

A Ház a mai napon tárgyalta az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásáról szóló határozattal szemben címet viselő országgyűlési határozatot."az Európai Parlament a határozatával egyértelműen a korlátlan bevándorlás és a felső határ nélküli kvótákat támogató intézménnyé vált."Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján felidézte, 2013-ban a Tavares-jelentés elfogadását követően az Országgyűlés határozati javaslatban reagált az Európai Parlamentben történtekre. Négy év elteltével ezt újra szükségesnek tartjuk, mert mi a szerződések barátai vagyunk, az európai jog talaján állunk – közölte a frakcióvezető.Hozzátette, a Lisszaboni Szerződés a nemzeti parlamentek kiemelt szerepét rögzíti az unió döntéshozatalában.Az Európai Parlament döntése a bevándorlás tekintetében olyan felső korlát nélküli kvótákat rögzít, melyek ellentétesek a magyar nemzeti érdekekkel, a társadalom többségének népszavazáson és nemzeti konzultáción kifejtett álláspontjával, és egyértelműen abba a Soros-tervbe illeszkednek, mely bevándorlók befogadását akarja ránk kényszeríteni – fogalmazott a fideszes képviselő.Fotó: fidesz.huGulyás Gergely aláhúzta, fontosnak tartják az országgyűlési határozat szövegét és indokolását is. „A magyar Országgyűlés felhívja a figyelmet arra, hogy a schengeni külső határvédelmi kötelezettség egyes tagállamok általi be nem tartása nem teremthet alapot arra, hogy a jogsértők szolidaritásra hivatkozva követeljék a határvédelem hiánya miatt érkezett bevándorlók államok közötti szétosztását” – idézett a frakcióvezető az országgyűlési határozatból. A magyar kormánynak az a világos és egyértelmű álláspontja, hogy ez a helyzet azért áll még mindig elő, mert Európában több ország nem tesz eleget a schengeni-szerződésben rögzített határvédelmi kötelezettségének – húzta alá Gulyás Gergely.Az, hogy valaki megsérti a jogi kötelezettségeit, nem eredményezheti, hogy más államoknak migránsokat, jobb esetben menedékkérőket kelljen befogadni – jegyezte meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szétosztáskor nem elismert menedékkérőkről van szó, hanem olyan emberekről, akik többnyire jogellenesen érkeztek Európába.Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a hét második felében kerül sor az unió állam-és kormányfőinek tanácsülésére, ahol szintén napirenden lesz a migráció. A migrációs előterjesztés tartalmazza, hogy 2018 júniusáig az állam- és kormányfők jussanak dűlőre a migráció ügyében. A frakcióvezető szerint az unió szándéka az, hogy a következő hat hónapban megoldást találjon a helyzetre, és az is látható, hogy az Európai Parlament a határozatával egyértelműen a korlátlan bevándorlás és a felső határ nélküli kvótákat támogató intézménnyé vált. A magyar Országgyűlésnek mindent meg kell tennie ez ellen – szögezte le Gulyás Gergely.(fidesz.hu)