Czeglédy-ügy: néhány hónapon belül mindenki hozzájuthat a pénzéhez
2017.12.12
Azt reméljük, néhány hónapon belül mindenki, aki nem juthatott eddig a pénzéhez, az hozzájuthat ehhez – emelte ki Gulyás Gergely keddi sajtótájékoztatóján.

A frakcióvezető a keddi Frakcióinfón elmondta, a kormány szerdán fogja megtárgyalni a Czeglédy-ügy károsultjainak országgyűlési javaslatát. Hozzátette, reményeink szerint döntés fog születni az ügyben, hogy pontosan milyen formában indulnak meg a kártérítések és a kifizetések.Fotó: fidesz.hu"most már az állam által átvállalt károkat, a felszámolási, végelszámolási eljárás során a céggel szemben érvényesíteni szükséges."Gulyás Gergely kiemelte, az országgyűlési határozatnak az a része is fontos, hogy most már az állam által átvállalt károkat a felszámolási, végelszámolási eljárás során a céggel szemben érvényesíteni szükséges. A kormánypárti politikus szólt arról is, hogy az Országgyűlés ma fog szavazni arról, hogy tárgyalja-e az Isztambuli egyezményt.Gulyás Gergely az egyezménnyel kapcsolatban leszögezte, minden egyes erőszakot, különösen a nőkkel szembenit elítéljük. Hozzátette: a Büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítása is ezt az álláspontunkat jelzi.A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, az Isztambuli Egyezmény teljes tartalmát hajlandóak vagyunk megvizsgálni, és mindent a magyar jog részévé tenni, amely a nőkkel szembeni erőszak megakadályozását szolgálja.Gulyás Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy az Isztambuli Egyezmény nem csak erről szól, hanem arról is, hogy nem biológiai nemek vannak, hanem társadalmi nemek. Hozzátette, a mi társadalompolitikánk, értékvilágunk ezzel szemben áll.A kormánypárti politikus elmondta, ilyen kérdésekben csak lelkiismereti szavazás lehet elfogadható. Kizárt dolognak tartom, hogy a Fidesz-frakció olyan rendelkezést hozna, amely a társadalmi nemeket a biológiai nemek helyett támogatná - mutatott rá.Az Isztambuli Egyezmény nagyjából 70 százaléka a magyar jogrend része, meg kell vizsgálni, hogy mi az, ami még a magyar jogrend részévé tehető – tette hozzá Gulyás Gergely. Gulyás Gergely a Frakcióinfón az idei év törvényhozási munkájáról is beszélt. Elmondta, 208 törvényt és 24 országgyűlési határozatot fogadott el az Országgyűlés, melyek 30 százaléka nemzetközi szerződés volt. Az elfogadott törvények egynegyede volt új törvény, a háromnegyedük törvénymódosítás volt. Az új törvények és törvénymódosítások 80 százalékát a kormány kezdeményezte, 15 százalékukat képviselők, és 5 százalék volt a bizottsági indítvány. Kiemelte azt is, hogy idén a törvényjavaslatok háromnegyede elektronikus úton érkezett.A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a Ház 68 ülésnapján 500 óra plenáris ülés és további 425 óra bizottsági ülés volt. Idén 219 interpelláció, 301 kérdés és 279 azonnali kérdés hangzott el és 9 politikai vitanap volt.(fidesz.hu)