Hanuka alkalmából Orbán Viktor köszöntötte a magyar zsidóságot
2017.12.12
Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a magyar zsidó közösséget hanuka ünnepén - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t kedden.

"Az egyre hidegebb nappalok és az egyre hosszabb éjszakák mindannyiunkban felébresztik a fény és az ünnep utáni vágyat. A napról napra erősebben világító gyertyafény nem csak a családi és közösségi összetartozás érzését erősíti, hanem a vallás és a hagyományok megtartó erejét is bizonyítja" - áll a levélben, amelyet Orbán Viktor Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjének, Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, valamint Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének küldött el. A kormányfő levelében úgy fogalmaz: Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntöm Önöket a fény ünnepén, és békés, áldott hanukát kívánok a magyar zsidó közösség valamennyi tagjának.(MTI-fidesz.hu)