Orbán Viktor gratulált az új lengyel miniszterelnöknek
2017.12.12
Magyarország és Lengyelország évezredes, közös felelősséget visel Európa békéjéért, szabadságáért és boldogulásáért - írta Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki új lengyel kormányfőhöz címzett gratuláló levelében, melyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátott az MTI rendelkezésére.

"Engedje meg, hogy ezúton gratuláljak Önnek a Lengyel Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezéséhez. Úgy vélem, együttes fellépéssel és szorosan együttműködve az európai színtéren olyan új lehetőségeket teremthetünk országaink számára, amelyek Közép-Európa sikeréhez is hozzájárulnak" - fogalmazott Orbán Viktor, aki kifejezte örömét, hogy a közös teendőkről, kihívásokról az Európai Tanács közelgő ülésének margóján személyesen is tudnak majd egyeztetni. Felelősségteljes munkájához, az Ön által vezetett lengyel kormány célkitűzéseinek megvalósításához sok sikert kívánok - zárta levelét a magyar kormányfő.(MTI - fidesz.hu)