Erőteljes uniós törekvések láthatók a felső határ nélküli kvóta bevezetésére
2017.12.13
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az elmúlt napok nyilatkozatai alapján az Európai Parlament (EP) és az Európai Bizottság szintjén is erőteljes törekvések láthatók a tagállamokra nézve kötelező jellegű, felső határ nélküli betelepítési kvóta jogszabályi szintű rögzítésére.

"Jelenleg az EP és a bizottság is szereptévesztésben van, hiszen az Európai Unió alapszerződése alapján is a nemzetállamoknak és azok elsőszámú vezetőinek van kiemelt szerepük."Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában felidézte, hogy 2015-ben a tömeges illegális migráció hirtelen megjelenése felkészületlenül érte az Európai Uniót.A migrációs hullám tényleges megállítását szolgáló intézkedéseket tagállami szinten hozták meg. Valójában a "nemzetállamok léptek fel", és intézkedéseik többször eredményesek is voltak.A főtanácsadó szerint jelenleg az EP és a bizottság is "szereptévesztésben van", hiszen az Európai Unió alapszerződése alapján is a nemzetállamoknak és azok elsőszámú vezetőinek van kiemelt szerepük.Bakondi György kitért arra is, hogy csütörtökön megkezdődik az EU állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója. Ez lesz az első olyan tanácskozás, ahol az új cseh és az új lengyel miniszterelnök is felszólal - jegyezte meg.Hozzátette: korábban mindkét politikus a többi között a külső határok ellenőrzésének visszaállításáról, a tömeges illegális, ellenőrzés nélküli migráció megállításáról és a kötelező, felső határ nélküli kvóta "bevezetésének értelmetlenségéről" nyilatkozott.(MTI - fidesz.hu)