Még karácsony előtt kiutalják a januári családtámogatásokat is
2017.12.13
Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet) - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek."Novák Katalin közölte, a posta december 15-én kezdi feldolgozni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet - mondta el példaként az államtitkár.Az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek - fogalmazott Novák Katalin.Az államtitkár felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is. Mint mondta, az ingyenes étkeztetést már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak a rászoruló gyerekeknek, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél.(MTI - fidesz.hu)