Miniszteri látogatás a határon
2017.12.13
Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének társaságában kereste fel az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben szolgáló katonákat.

"A különböző határvédelmi bázisokon szolgálók főként sporteszközöket és kiegészítőket kaptak."A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájából elindulva felkereste az Algyőn és Mélykúton, valamint a kelebiai és bácsalmási határvédelmi bázisokon elszállásolt katonákat.Az állománygyűlések alkalmával – ahol jelen voltak az adott települések polgármesterei is - dr. Simicskó István hangsúlyozta, hogy Magyarorság jelenleg a világ egyik legbiztonságosabb országa, amit hazánk lakossága a katonák áldozatos munkájának köszönhetnek. Magyarország honvédelmi minisztere kiemelte, hogy határainak védelme a Magyar Honvédség legfontosabb feladata, amelyet honvédjeink áldozatkészen és lelkiismeretesen látnak el.Fotó: Botár Gergely - kormany.huKitartó munkájukért köszönetet mondott, amely hálát nem csak szóban, hanem tettekben is kifejezett. A karácsonyi ünnepek közelségét megragadva dr. Simicskó István jelképesen átadta a Honvédelmi Minisztérium a határon szolgáló katonáknak szánt ajándékait.A különböző határvédelmi bázisokon szolgálók főként sporteszközöket és kiegészítőket kaptak, de a szolgálatok közötti pihenést és feltöltődést szolgálják azok a játékkonzolok is, amelyeket a honvédelmi minisztertől vehettek át.(honvedelem.hu - fidesz.hu)