A pécsi Soros-kampányközpont elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a közgyűlés
2017.12.14
A pécsi Soros-kampányközpont létesítése elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a pécsi önkormányzat közgyűlése csütörtökön.

A csütörtökön megszavazott nyilatkozatban az áll, hogy a pécsiek "megdöbbenéssel értesültek Soros György magyar-amerikai milliárdos spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarja életünket, döntéseinket, választásunkat". "erősödnek azok a magukat civilnek nyilvánító migránsbarát mozgalmak, amelyek a határkerítés lebontást akarják elérni."A dokumentum szerint a város lakói "ebből nem kérnek", és ezzel szemben kiállnak "a mai, Magyarországot és Európát megvédeni akaró politika mellett". A pécsi közgyűlés nyilatkozata azt is tartalmazza: "felkérünk minden pécsi polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország (.), Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában!"Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a szavazás előtt arról beszélt, hogy erősödnek azok a "magukat civilnek nyilvánító" migránsbarát mozgalmak, amelyek a határkerítés lebontást akarják elérni és támogatják az ellenőrizetlen, illegális bevándorlást.Páva Zsolt a közgyűlésen az ellenzéki reagálásokra adott válaszában a "helyi közösségek kovászaként" működő civil szervezetek, mozgalmak és a külföldről finanszírozott "álcivilek és NGO-k" közötti különbséget hangsúlyozta, mondván, a nyilatkozat az utóbbiak tevékenységét utasítja el.A dokumentumot a képviselő-testület 17 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el; 7 képviselő nem szavazott az előterjesztésről.(MTI-fidesz.hu)