Elutasítjuk a bevándorlók kötelező betelepítését
2017.12.14
A Fidesz és frakciója arra kéri a miniszterelnököt, hogy ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, védje meg hazánkat, és utasítsa el a kötelező kvótát – jelentette ki Halász János a csütörtökön kezdődő uniós csúcs kapcsán.

A Fidesz-frakció szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján aláhúzta, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rekordmagas részvétellel zárult, de az igazi csata csak most kezdődik. A ma induló uniós csúcson is napirenden lesz a kötelező kvóta, ezért a Fidesz arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vigye el a magyar emberek és a parlament üzenetét – tette hozzá."a magyar emberek nem kérnek a kötelező kvótából, sem a Soros-terv egyéb pontjaiból."Halász János felhívta a figyelmet arra, hogy óriási a nyomás az országok vezetőin, hogy bólintsanak rá a kötelező kvótára. Hozzátette: azt az elmúlt 24 óra történései alapján is láthattuk; valóságos össztűz zúdult Donald Tuskra, az Európai tanács elnökére azért, mert hatástalannak és rendkívül megosztónak nevezte a kötelező kvótákat. A bevándorláspárti brüsszeli politikusok egymás után támadtak rá: Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, Guy Verhofstadt, az EP liberális frakcióvezetője, Cecilia Wikström, az EP migrációs jelentéstevője, Ska Keller, a zöldpárti frakció társelnöke és még a magyar Gyurcsány-párti Niedermüller Péter is azonnal nekiugrott – sorolta.A képviselő kiemelte, közös bennük, hogy mind Soros György megbízható szövetségesei, akik kulcsszereplői annak, hogy átverjék a Soros-tervet az uniós döntéshozatalon, és élen járnak a Magyarország elleni kirohanásokban is.Fotó: fidesz.hu"A magyar emberek és a parlament elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását."A kormányfő úgy érkezhet az EU-csúcsra, hogy a magyar emberek elsöprő többségének támogatása és felhatalmazása áll mögötte, ezért a Fidesz és frakciója arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy tájékoztassa az uniós tagállamok kormányfőit, hogy a magyar emberek nem kérnek a kötelező kvótából, sem a Soros-terv egyéb pontjaiból – jelentette ki Halász János.Hozzátette, ezt a most lezárult nemzeti konzultáció is megerősítette; már a részleges feldolgozottság alapján is látszik, hogy a magyarok elsöprő többsége nemet mond a migránsok betelepítésére és a bevándorláspárti brüsszeli politikára. Elmondta, a magyar országgyűlés ugyancsak elutasította az Európai parlament Soros-terv végrehajtásáról szóló novemberi határozatát, mely a migránsok állandó és kötelező elosztását alapozza meg.A Fidesz és frakciója arra kéri a miniszterelnököt, hogy képviselje a magyar emberek és a magyar parlament akaratát, miszerint elutasítjuk a bevándorlók kötelező betelepítését, az automatikus elosztást – fogalmazott a kormánypárti politikus.Halász János közölte, a magyar emberek és a parlament elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását. Elutasítjuk azt is, hogy Brüsszel a tagállamok megbüntetésével akarja kikényszeríteni a bevándorlók befogadását. Nem fogadjuk el azt sem, hogy kötelező kvótát követeljenek és a szolidaritásra hivatkozzanak azok a jogsértő tagállamok, melyek nem tartották be uniós kötelezettségeiket és ellenőrzés nélkül engedték be a migránsokat, de most úgy akarnak tőlük megszabadulni, hogy más tagállamokba akarják áttelepíteni őket – fűzte hozzá.Arra kérjük a miniszterelnököt, hogy ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, védje meg hazánkat, és utasítsa el a kötelező kvótát – húzta alá Halász János.(fidesz.hu)