Orbán Viktor Brüsszelbe viszi 2,3 millió magyar véleményét
2017.12.14
Brüsszelbe, a csütörtökön kezdődő európai uniós csúcstalálkozóra viszi Orbán Viktor miniszterelnök annak a 2,3 millió embernek a véleményét, aki a nemzeti konzultáción elutasította a Soros-tervet.

"Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdéséről."A kormányfő - a Facebook-oldalán közzétett videóban - azt mondta, "a helyzetünk sokat javult, mert itt vihetem a hátizsákomban annak a kétmillió-háromszázezer magyar embernek a véleményét, aki világossá tette, nem kíván Soros-tervet és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen terveket hajtson végre".Orbán Viktor hangsúlyozta, Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdéséről.Ez a 2,3 millió ember súlyt ad magyar álláspontnak és javítja az ország esélyeit a vitában - közölte.Jelezte egyúttal, hogy az uniós csúcs napirendjén szerepel a migráció kérdése is.A miniszterelnökről - vállán egy hátizsákkal - a felvétel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a magyar delegáció Brüsszelbe indulása előtt készült csütörtök reggel.(MTI - fidesz.hu)