Az eredményekről és a biztonságról szól majd a Fidesz kampánya
2017.12.15
A 2010 óta eltelt időszakban az ország által elért eredményekről, valamint a migrációval összefüggésben a biztonságról fog szólni a Fidesz kampánya a 2018-as választások idején - közölte a párt parlamenti frakciójának vezetője pénteken, keszthelyi sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely elmondta: a választások lehetséges időpontját az alaptörvény szabályozza, a pontos időpontot pedig a köztársasági elnök határozza meg. Ezek ismeretében április-májusban lehet a következő országgyűlési választás, vagyis a legkorábbi lehetséges időpont esetében nincs már négy hónap sem hátra. "Küzdünk azért, hogy mi magunk választhassuk meg, kivel akarunk együtt élni és kivel nem."A Fidesz két fontos kérdésről akar majd beszélni a kampányban. Az egyik, hogy milyen eredményeket ért el Magyarország 2010 óta, a másik pedig a migrációs nyomás okozta biztonság kérdése - jelezte.Kifejtette: Magyarország a 2010-es csődközeli állapot után mostanra stabil gazdasági helyzetbe került, a gazdasági növekedés - amellyel az Európai Unión belül az első harmadba tartozunk - a bérek növelésére is lehetőséget adott. "Soha ilyen alacsony kamatokkal nem lehetett hitelt felvenni", több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, mit 2010-ben - tette hozzá.Kiemelte, a kormány mögött világos eredmények vannak, a családpolitikában és a nemzetpolitikában is nagyon komoly előrelépést sikerült elérni, szombaton veszi át például az egymilliomodik külhoni állampolgár az állampolgársági dokumentumait a köztársasági elnöktől."Egyetlen kormányzás sem mentes a hibáktól, a gyarlóságoktól", de mindezzel együtt is olyan kormányzati teljesítmény áll a jelenlegi kormánypártok mögött, amelyek ismeretében joggal kérheti a Fidesz és a KDNP a polgárok támogatását a harmadik ciklusra is - közölte Gulyás Gergely.A politikus beszélt arról is, hogy a másik fontos kampánytéma a biztonság lesz, az elmúlt másfél-két évben ugyanis az Európai Unió országaiban nem volt olyan választási kampány, amelyben ne a migráció lett volna az egyik legfontosabb téma. "Küzdünk azért, hogy mi magunk választhassuk meg, kivel akarunk együtt élni és kivel nem" - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. Manninger Jenő, Keszthely térségének fideszes országgyűlési képviselője, miniszteri biztos arról beszélt, hogy szeretnék megköszönni Keszthely térségében is a nemzeti konzultáción való részvételt. Pontos adat nincs arról, hogy ebben a választókerületben hányan válaszoltak a kérdésekre, de a korábbi hasonló kampányok alapján tudni lehet, hogy Keszthely környékén is magas szokott lenni a részvétel - mondta.(MTI - fidesz.hu)