Mintegy 1200 gyereket látott vendégül a Fővárosi Nagycirkusz az Erzsébet-karácsony keretében
2017.12.15
Mintegy 1200 magyarországi, szlovákiai, cseh és lengyel diák nézhette meg pénteken a Fővárosi Nagycirkusz A Csodagömb - Cirkuszi Nagykarácsony című előadását az Erzsébet-karácsony program keretében.

Az Erzsébet-táborok tavasszal, nyáron és ősszel várják egyhetes vagy rövidebb kirándulásokkal a gyerekeket, télen pedig az Erzsébet-karácsony eseményei igyekeznek gondoskodni a 10-12 év közötti diákok tartalmas kikapcsolódásáról - mondta el Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a cirkuszi előadás előtt.Kiemelte: az Erzsébet-karácsony december 11-én kezdődött, és rendezvényein a hónapban összesen 5500 főt, elsősorban gyereket lát vendégül a Müpában, a Fővárosi Nagycirkusz két előadásán, valamint az Erkel Színházban. "Büszkék vagyunk arra, hogy a tavaszi, őszi, nyári programjaink mellett ilyenkor karácsony előtt is meg tudunk ajándékozni benneteket ezzel a lehetőséggel" - mondta a nézőtéren ülő gyerekeknek az államtitkár.Fotó: Botár Gergely (kormany.hu)A külföldről érkező diákok a karácsonyi V4 Erzsébet-tárbor keretében vesznek részt az előadáson. A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi klasszikus műsorában a nézők láthatják mások mellett a Maik Gärtner családot, akik Rani nevű, 47 éves indiai elefántjukkal mutatnak be közös attrakciókat, fellép Agustín Viglione argentin és Rafal Walusz lengyel bűvész, a Las Bellas Chicas kubai kínairúdcsapat, valamint Halasi Márk is, aki hét éven át volt a világ legnagyobb cirkuszának, a kanadai Cirque du Soleil Varekai című darabjának címszereplője. A magyar artista levegő- és hulahoppkarika-számait mutatja be az előadásban.(MTI-fidesz.hu)