Brüsszel továbbra is a kötelező kvótát erőlteti
2017.12.16
Brüsszel és az európai uniós kormányfők többsége továbbra is át akarja erőltetni a kötelező kvótát és az egész migrációs menetrendet - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs szombati sajtótájékoztatóján.

A pénteken lezárult EU-csúcs jól jelzi, hogy most jönnek a legkeményebb hónapok, amikor meg kell védeni Magyarországot - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója. Mint mondta: mostantól tehát, ha lehet még nagyobb a tét, hogy milyen kormány alakul Magyarországon a jövő évi választásokat követően. Kiemelte: míg Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormányoz, addig továbbra is mindent megtesznek, hogy megvédjék Magyarországot. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, ha egy bevándorláspárti kormány alakulna, akkor Magyarországot könnyedén elmozdítják a Soros-terv útjából."A bevándorláspárti politikusok számára továbbra is csak a kötelező, minden tagállamra érvényes kvóták az elfogadhatóak, és ennek ismételten hangot is adtak Angela Merkeltől Dimitrisz Avramopouloszig."Mint mondta: az uniós állam- és kormányfők találkozóját megelőző napon kiderült, hogy „egy nagy tekintélyű, nagy súlyú uniós vezető, Donald Tusk személyében, kimondta az igazságot”: a kötelező kvóták nem működnek, megosztják Európát és nem jelentenek megoldást a migrációs kihívásokra.Hozzátette: a dühödt támadásokból az is kiderült, hogy az Európai Bizottság, az Európai Parlament, sőt, az Európa Tanács számos tagja nem osztja ezt a véleményt és továbbra is ragaszkodnak a kötelező kvótához. Hidvéghi Balázs rámutatott: a bevándorláspárti politikusok számára továbbra is csak a kötelező, minden tagállamra érvényes kvóták az elfogadhatóak, és ennek ismételten hangot is adtak Angela Merkeltől Dimitrisz Avramopouloszig. De hasonlóan vélekedik Frans Timmermans, Guy Verhofstadt, Ska Keller, Cecilia Vikström és Niedermüller Péter is. Mind azon vannak, hogy átverjék a Soros-tervet a brüsszeli döntéshozatalon – jegyezte meg.Szavai szerint többen azt is kimondták, hogy a Visegrádi négyeket meg kell kerülni és sima többségi döntéssel akarják átvinni jövő tavasszal a kötelező kvótákat.Fotó: fidesz.huA V4-ek ezen az EU-csúcson is bebizonyították, hogy a közép-európai kormányok állnak egyedül az emberek véleményével megegyező oldalon, ugyanis ebben a régióban elsöprő többségben utasítják el az erőltetett migrációt és a betelepítéseket – húzta alá a kommunikációs igazgató.A csata folytatódik és a legkeményebb hónapok csak most jönnek, amikor meg kell védenünk a hazánk – hangsúlyozta. Hozzátette: nincs kétségünk afelől, hogy a Soros-birodalom képviselői és a bevándorláspárti politikusok újabb össztűz alá veszik Magyarországot azzal a céllal, hogy elmozdítsák az Orbán-kormányt és hazánk meghajoljon a Soros-terv előtt.(fidesz.hu)