A szolidaritás nem jelentheti a kvótáknak megfelelést
2017.12.17
A szolidaritás és az európaiság nem jelentheti csak a betelepítési kvótáknak megfelelést - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán az ott korábban elhangzott európai parlamenti képviselői interjúkra reagálva.

"Az Európai Tanács elnökének is az a véleménye, hogy a kvóta szerinti szétosztás téves irány."Bakondi György kiemelte, az Európai Tanács legutóbbi ülésén teljes egyetértés született arról, hogy szigorítani kell a külső határok őrzését és meg kell akadályozni a "tömeges, ellenőrizetlen, illegális, agresszív" beáramlást. Hozzátette: magyar szempontból szerencsés, hogy a kötelező kvóták ügyében "nem történt áttörés" az ülésen, de még mindig többségben vannak azok az országok, amelyek megtartanák a kvóta szerinti elosztást.Hangsúlyozta: a kvótarendszer, vagyis a kötelező szétosztás negatív megítélésével "nemcsak Magyarország és a visegrádi négyek nincsenek egyedül", hanem az Európai Tanács elnökének is az a véleménye, hogy a kvóta szerinti szétosztás téves irány.Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" nevezte a kötelező menekültügyi kvótákat egy, a héten közzétett dokumentumban.(MTI - fidesz.hu)