A Fidesz nem engedi, hogy beteljesüljön a Soros-terv
2017.12.18
Amíg a Fidesz vezeti Magyarországot, nem engedi, hogy beteljesüljön a Soros-terv - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos hangsúlyozta: elkezdődött Magyarországon azoknak a civil szervezeteknek a szervezése, amelyek részt vesznek az Európai Parlament kötelező betelepítési kvótájának végrehajtásában."A legkevésbé sem azért zártuk be a menekülttábort, hogy kötelező migrációs betelepítési politikával a Soros-tervnek megfelelően viszontlássuk a migránsokat, csak most már széttelepítve a városban."Mint mondta, Soros György Debrecenben 130 millió forinttal támogatja azt az Alternatív Közösségek Egyesülete nevű civil szervezetet, amely csak látszólag végez civil tevékenységet, valójában a menekültek betelepítésében, integrációjában és családegyesítésében lesz feladata.Kósa Lajos szerint a szervezet működése átláthatatlan, hiszen a milliárdostól kapott támogatást nem társegyesületeknek adja tovább, hanem úgynevezett csoportoknak, amelyek nem bejegyzett egyesületek, így nem is jogi személyek.Emlékeztetett: Debrecen már kivette a részét a migrációs hullám kezeléséből, és hosszú ideig küzdött azért, hogy végre bezárják a menekülttábort, amely rengeteg problémát okozott az adott városrész lakosainak életében."A legkevésbé sem azért zártuk be a menekülttábort, hogy kötelező migrációs betelepítési politikával a Soros-tervnek megfelelően viszontlássuk a migránsokat, csak most már széttelepítve a városban, még akkor sem akarjuk ezt, ha vannak olyan debreceni szerveződések, amelyek ennek az ügynökei szeretnének lenni" - fogalmazott Kósa Lajos.Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: határozottan tiltakoznak az ellen, hogy civilnek mondott szervezetek karitatív tevékenység mögé bújva segítsék Soros György tervét. Szerinte ezek politikai szervezetek, ezért civil alapon semmilyen kapcsolatot nem kíván velük fenntartani a város. Hangsúlyozta: Debrecenben nincs szükség álkaritatív szervezetekre, a város költségvetéséből ugyanis 2,8 milliárd forintot fordítanak szociális tevékenységre.Azok a szervezetek, amelyek azt hangoztatják, hogy szociális alapon akarnak Debrecenben szolgáltatás nyújtani, nem mondanak igazat - fűzte hozzá, és felszólította az Alternatív Közösségek Egyesületét, hogy hagyjon fel politikai tevékenységével.Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte: Debrecen lakossága már többször világossá tette, hogy saját maga szeretné eldönteni, kikkel akar együtt élni, az Alternatív Közösségek Egyesületét pedig arra kérte, ne mossák össze a politikai és a civil munkát, vállalják fel nyíltan, ha politizálnak. Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára emlékeztetett: a magyar emberek már kétszer is világossá tették, hogy mit gondolnak a Soros-tervről, a legutóbbi nemzeti konzultációra 2 millió 349 ezren válaszoltak. Nemzeti ügy lett a migrációs válság kezelése - mondta, hozzátéve, hogy a Soros-terv végrehajtásának jelenleg Magyarország az akadálya.(MTI - fidesz.hu)