Az MJVSZ elnöke a polgármesterek összefogását kezdeményezi
2017.12.19
Az elmúlt hetekben az illegális bevándorlással kapcsolatos hírek miatt a polgármestereknek össze kell fogniuk a településeikre leselkedő veszély ellen - mondta Szita Károly.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke keddi sajtótájékoztatóján kifejtette: levélben kereste meg polgármester kollégáit, hogy a következő év első felében találkozzanak, hogy el tudják hárítani azt a veszélyt, amely a településeik polgáraira leselkedik. "A polgármesterek legfontosabb feladatuknak azt tekintik, hogy biztonságot és nyugalmat teremtsenek a településen élőknek."Legutóbb egy évvel ezelőtt a polgármesterek 80 százaléka közös nyilatkozatban utasította el a kötelező betelepítési kvótákat - idézte fel.Szita Károly aggodalomra okot adó hírnek nevezte, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a kötelező betelepítésről, nemrég olyan határozatot hozott az Európai Parlament, hogy civil szervezeteknek óriási szerepet szán a bevándorlás szervezésében, ezzel párhuzamosan Soros György több százezer dollárt ad migrációs elképzeléseinek propagálására.A Soros-féle „bevándorlásszervező irodák” már meg is nyíltak különböző vidéki városokban – hívta fel a figyelmet, megjegyezve: a polgármesterek legfontosabb feladatuknak azt tekintik, hogy biztonságot és nyugalmat teremtsenek a településen élőknek, ami most veszélybe került.Fotó: fidesz.huÉppen ezért egy találkozót szervez a MJVSZ a jövő év elejére, hogy ezt a veszélyt közösen el tudják hárítani – közölte Szita Károly. (fidesz.hu)