Jó hír Magyarország számára a jobboldali pártok győzelme Ausztriában
2017.12.19
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a jobboldali pártok győzelme Ausztriában jó hír Magyarország számára, mert így "az őszinte, a képmutatás béklyója által nem kötött osztrák politikusokkal" lehetőség nyílik az Európát feszítő történelmi kihívások érdemi megválaszolására - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden.

A tárca az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy az osztrák kormány megalakulását követően telefonon egyeztetett az osztrák és a magyar külügyminiszter. Karin Kneissl és Szijjártó Péter megerősítették, hogy várakozással tekintenek a közös munka elé, és egyetértenek abban, hogy az új összetételű osztrák kormány létrejötte új korszakot nyit az osztrák-magyar stratégiai kapcsolatok fejlesztésében.Megállapodás született arról, hogy Karin Kneissl 2018 elején hivatalos látogatást tesz Budapesten - olvasható a kommünikében. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkotta új kormány hétfőn Bécsben tette le az esküt.(MTI - fidesz.hu)