Lezárul az Erzsébet-utalványok kézbesítése
2017.12.20
Lezárul az Erzsébet-utalványok kézbesítése, a hét közepéig mindenki megkapta a juttatást vagy - ha nem volt otthon - az erről szóló értesítőt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Jelenleg mintegy 40 ezer utalvány vár átvételre a postán és kevesebb mint 15 ezret kellett visszaküldeni az államkincstárnak."Rétvári Bence emlékeztetett, 2,7 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapott tízezer forint értékben Erzsébet-utalványt a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően.Közölte, ha a kézbesítő nem találja otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán.Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor február 28-ig a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni. Az utalványokat hideg és meleg ételre jövő év végéig lehet beváltani - hívta fel rá a figyelmet.Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője kiemelte, keddig azoknak vitték ki a juttatást, akik november elsején nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesültek.Jelenleg mintegy 40 ezer utalvány vár átvételre a postán és kevesebb mint 15 ezret kellett visszaküldeni az államkincstárnak - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a november 1. után nyugdíjba vonult majdnem 11 ezer ember is jogosult az utalványra, számukra kedden kezdték meg a kézbesítést és szerdán szeretnék is befejezni.(MTI - fidesz.hu)