26 milliárd forint oktatási és képzési célú támogatást nyert 54 szervezet
2017.12.22
Összesen 26 milliárd forint oktatási és képzési célú támogatást nyert 54 szervezet - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken.

Közölte, hogy a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése című pályázaton 41 intézmény jutott összesen 20 milliárd forintnyi, százszázalékos intenzitású támogatáshoz. A forrásokból a szakképző intézmények kapacitása és eszközrendszere fejleszthető. A nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatására kiírt pályázaton négy szervezet összesen majdnem 2 milliárd forint támogatást nyert. A támogatással a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat programjaiban nyújtott szolgáltatások civil és nonprofit szervezetek szolgáltatásaival egészíthetők ki.Az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése - képzés és mentorálás című felhíváson négy szervezet csaknem 3,7 milliárd forint uniós támogatást nyert olyan programokra, amelyek az önálló vállalkozóvá váláshoz szükséges kompetenciákat fejlesztik, a vállalkozói ismereteket bővítik. Öt egyesület és alapítvány 58 millió forint támogatást nyert a digitális világból mostanáig kimaradók - különösen a fogyatékkal élők - digitális kompetenciáinak fejlesztésére, digitális felzárkóztatásukra - közölte az államtitkár.(MTI - fidesz.hu)